Home PDC Commentator Sid Waddell is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden

Commentator Sid Waddell is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden

Sid_Waddel

Vandaag bereikte ons het droevig bericht dat de bekende Sky Sports darts commentator Sid Waddell, het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld. Waddell bij wie vanaf september vorig jaar darmkanker was geconstateerd, verloor op zaterdag 11 augustus, één dag na zijn geboortedag, de strijd tegen deze ziekte. De commentator is op 72-jarige leeftijd vredig ingeslapen in het bijzijn van zijn familie.

Waddell was een centraal figuur van Sky Sports Darts en verzorgde het commentaar bij deze zender vanaf 1994. Hij stond bekend om zijn kleurrijke en prikkelbare manier van becommentariëren. Zijn bekende uitspraak was: ‘”There’s only one word for it – ‘magic darts”‘.

Toen Eric Bristow wereldkampioen werd, riep de commentator: “When Alexander of Macedonia was 33, he cried salt tears because there were no more worlds to conquer…Bristow’s only 27.”

Waddell was ook nog commentator van de Pool’s Mosconi Cup en was ook eens te gast als commentator bij de BBC Nationale Loterij “Voice of the Balls”.

Als toevoeging: Sid Waddell heeft ook nog 11 boeken gepubliceerd en heeft de op de sport gebaseerde kinder programma’s Jossy’s Giants and Sloggers geschreven. Hiervoor ontving hij een nominatie voor beste script schrijver van de Writer’s Guild of Great Britain.

De directie en redactie van Dartfreakz.nl wensen de nabestaanden heel veel sterkte toe met het verlies van deze sport commentator en legende. Laat een steunbetuiging achter op je sociale netwerk, via de facebook pagina van Dartfreakz Dot NL is ook een mogelijkheid.

Hieronder enkele reacties uit de dartwereld naar aanleiding van het overlijden van Sid Waddell:

Reactie Raymond van Barneveld: ‘Ik kan niet geloven dat Sid Waddell gisteren is overleden en ik ben nu emotioneel. Hij was zo’n geweldige persoonlijkheid en een goede vriend. Ik zal hem missen’

Reactie toernooi directeur Tommy Cox: ‘Ik tril tot op het bot bij het horen van het nieuws dat mijn maat en vriend Sid Waddell is overleden. Ik zal hem pijnlijk missen. “Jih aahl reet kiddah”?

Reactie caller George Noble: ‘Het woord “legende” is tegenwoordig te vaak gebruikt. Ik noem hem een ‘icoon’. Ik ben vereerd jou gekend te hebben. Tranen in mijn ogen’.

Reactie PDC Voorzitter Barry Hearn: ‘Het is vreselijk nieuws en onze gedachten gaan uit naar Irene en zijn gezin. Sid was DE ‘Stem van het darten en zonder hem hadden we dit niet bereikt. Hij had zo’n groot aandeel in de dartsport en was een goede vriend waarover niemand een slecht woord had. Het was een plezier om naar hem te luisteren. Daar boven is hij samen met andere legendarische sport commentatoren en hij blijft zijn passie voor het darten behouden zodra hij de perskamer instapt. Hij was heel uniek en zijn enthousiasme drong de huiskamers binnen. Hij had zoveel respect voor de spelers en had er een hekel aan als er werd neergekeken op de dartsport. Hij was leuk in de omgang, was nooit neerslachtig en keek uit naar elke partij alsof dat het belangrijkste in zijn leven was. We zullen hem altijd in de dartsport blijven gedenken’.

Reactie Eric Bristow: ‘Sid was een deel van onze geschiedenis. Hij was er vanaf het begin van 1973. Hij was grappig en ‘gek’ en mensen vonden het leuk om naar hem te luisteren. Er zal nooit een andere Sid zijn. Hij was enig in zijn soort, prikkelbaar en hyperactief. Als je het commentaar samne met hem deed, moest je jouw microfoon uitzetten want je moest zo erg om hem lachen. Elke sport heeft een top commentator en Sid was de onze. Wij zullen hem heel erg missen’.

Reactie Bobby George:Zo triest om het nieuws te vernemen omtrent het overlijden van Sid Waddell, oftewel Sidly zoals ik gewend was hem te noemen. Mijn condoleances gaan uit naar zijn familie’.

Zelfs voetballer Wayne Rooney geeft een reactie: ‘Triest nieuws omtrent het overlijden van Sid Waddell. Door hem was het veel leuker om naar het darten te kijken. Hij zal gemist worden. Legend’.

Meer quotes volgen.