Home PDC Van Gerwen neemt de koppositie weer in, Vd Bergh laat het liggen

Van Gerwen neemt de koppositie weer in, Vd Bergh laat het liggen

UNIBET PREMIER LEAGUE 2021 NIGHT1 MARSHALL ARENA, MILTON KEYNES PIC;LAWRENCE LUSTIG MICHAEL VAN GERWEN V DIMITRI VAN DEN BERGH MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

De Premier League ging verder met alweer speelavond 14. In Milton Keynes wist Van Gerwen de koppositie terug te veroveren. Van Gerwen won van Anderson met 4-8, MvG was niet subliem maar wist wel zijn talent aan te spreken om de Schot te verslaan.

Na vanavond zijn er nog twee reguliere speelavonden waarna de beste vier van de ranking het uitvechten om Premier league kampioen te worden 2021. Voor Van den Bergh zal het erop of eronder worden, Van den Bergh maakt nog kans om bij de laatste vier te eindigen terwijl Wade, Anderson en Wright dit jaar niet tijdens de playoffs in actie zullen gaan komen.

Van den Bergh zal morgen Wade ontmoeten en treft donderdag op de laatste reguliere speelavond Clayton die momenteel plek vier bezet op de league ranking.

De wedstrijd verlagen:
James Wade (101.85) v Nathan Aspinall (97.89) 7-7
Via een 13- en een 11-darter laat Wade zien bij de tijd te zijn, Aspinall werd bruut wakker geschud en moest een 12-darts bull finish gooien om 2-1 te maken. The Asp wist vervolgens m et twee 15-darters de raket lancering te keren door 2-3 te maken. Wade breakt terug waardoor de wedstrijd weer in evenwicht komt. De wedstrijd blijft gelijk opgaan tot 5-5, de jonge Brit weet via een sterke 11-darts leg te breaken en de break te verzilveren voor 5-7. James Wade blijft koelbloedig en weet twee legs op rij te pakken waarmee de mannen punten moeten delen.

Jonny Clayton (91.8) v Jose de Sousa (97.9) 5-8
De Grand Slam of Darts winnaar de Sousa blijft opmerkelijke finish keuzes maken maar wel succesvol te zijn. Ook Clayton moest er vanavond aan geloven. De laatste vijf ontmoetingen met Clayton verloor de Portugese speler. In de derde leg gooide de Sousa 68 uit voor een zeer belangrijke break die Clayton niet meer wist terug te veroveren. 

Gary Anderson (95.08) v Michael van Gerwen (99.62) 4-8
Tweemaal wist de Brabander een 116-finish te noteren, Van Gerwen heeft rust genomen zoals hij eerder vandaag liet weten en wist recht te zetten wat hij gisteren liet liggen. De Schot wist twee keer voor te komen in het duel met MvG, de openingsleg ging naar Anderson en hij wist ook 3-2 te maken waarna de Nederlander het hek op slot maakte. Vier legs gingen achterelkaar naar Van Gerwen, pas in de tiende leg wist Anderson weer een leg te pakken. Dit deed de Schot met een 138-finish wat meteen ook de hoogste van het duel was. Van Gerwen gooit vervolgens een 13-darter en maakt het af via dubbel één met zijn laatste pijl voor de wedstrijd.

Peter Wright (102.82) v Dimitri Van den Bergh (106.97) 8-5
In leg vijf weet Van den Bergh een break te forceren met een 80-finish, via een snoeiharde 11-darter verzilverd de Belg zijn break voorsprong. Tot leg tien behoudt Van den Berg zijn voorsprong welke hij moet inleveren als Wright in leg tien een 10-darter weet te noteren. Wright heeft het vertrouwen gevonden en knoopt de resterende legs aan elkaar zonder Van den Bergh er tussen te laten. De Engelse Schot weet zes legs achter elkaar te winnen. In de beslissende leg gooit de kleurrijke Wright de hoogste finish van dit duel een 116 uit.