Home PDC Dutch Darts Masters valt ten prooi aan Van den Bergh

Dutch Darts Masters valt ten prooi aan Van den Bergh

BOYLE SPORTS WORLD GRAND PRIX 2020 RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 MICHAEL SMITH V DIMITRI VAN DEN BERGH DIMITRI VAN DEN BERGH IN ACTION

Zes Nederlanders, een Belg en een Engelsman begonnen op zaterdag in de Ziggo dome de strijd om de titel Dutch Darts Masters. De Dutch Darts Masters is een PDC world-series evenement waar op vrijdagavond toppers als Michael van Gerwen, Peter Wright, Michael Smith, Gerwyn Price en Jonny Clayton sneuvelde. Ook The Queen of the Palace Fallon Sherrock ging tijdens de openingsavond onderuit In Amsterdam.

Dirk van Duijvenbode wist zich als eerste te plaatsen voor de finale. De Westlander versloeg Kleermaker bij de laatste acht en James Wade in een spannende halve finale. Tegenstander van de Nederlander werd uiteindelijk Dimitri van den Bergh, de Belg maakte indruk in Amsterdam. Tijdens de kwartfinale werd Wattimena  aan de kant gezet met slechts een leg verlies, in de halve finale moest Danny Noppert er aan geloven. Van den Bergh won met 7-2 waarmee hij voorkwam dat de World Cup tandem Van Duijvenbode en Noppert elkaar troffen in de finale. In de halve finale speelde Vna den Bergh als eerste in Amsterdam ruim 103 gemiddeld om vervolgens in de finale Aubergenius te ontmoeten. In de finale wist de Belg een gemiddelde te halen van 104.60, Van Duijvenbode gooide niet zijn sterkste wedstrijd tegen de ontketende Van den Bergh die ook de Nordic Darts Masters op zijn naam schreef waarmee de 27-jarige The DreamMaker het goed doet op de PDC world series. 

De wedstrijd verslagen
Kwartfinale

Martijn Kleermaker (93.34) 4-6 Dirk van Duijvenbode (89.31)
Niet het spektakel wat vooraf werd verwacht, Van Duijvenbode moest zich telkens remmen om niet slordig te worden in het razende tempo van Kleermaker. Het duel begon met twee breaks waarna de legs met de darts mee gingen. In leg zes mist Kleermaker een pijl op de dubbel die door Van Duijvenbode wordt afgestraft met een 77-finish en de break voor 2-4. Kleermaker voorkomt het verzilveren met een 12-darter waarna de westlander ook weer breakt voor 3-5. Met een 13-darts leg weet The Dutch Giant nog een legje te pakken waarna Aubergenius het afmaakt.

James Wade (98.04) 6-4 Maik Kuivenhoven (97.75)
Maik Kuivenhoven mocht beginnen en wist met een 11-darter de wedstrijd te openen, nadat Wade ook de eigen leg wist te pakken brak de Engelsman Kuivenhoven met een 13-darter nadat The Machine een 122-finish in 12-darts gooide voor 1-1. In het vervolg van de wedstrijd gaan alle legs met de darts mee, de Naaldwijker gooide super eigen legs maar wist Wade niet te breaken. In leg tien kreeg de Nederlander alle klans omdat Wade geen triples raakte maar de 33-jarige Nederlander wist evenals Wade de triples niet te vinden waardoor Wade een kans kreeg vanaf 120 en deze 100% benutten.

Dimitri Van den Bergh (98.56) 6-1 Jermaine Wattimena (94.79)
The Machine Gun was niet opgewassen tegen de Belg die als hoogste finish een 107 gooide in de eerste leg. Van den Bergh stond goed te finishen en de Nederlander wist de kansjes die hij kreeg niet te pakken. Het duurde tot de zesde leg voordat Wattimena op het scorebord kwam met een 13-darter. Verder dan die ene leg kwam The Machine Gun niet in Amsterdam.

Danny Noppert (94.46) 6-5 Vincent Van der Voort (90.44)
De eerste vier legs zijn allemaal breaks waarna alle legs met de darts meegaan. The Freeze Noppert had het voordeel dat hij de beslissende leg mocht beginnen. Noppert gooide een sublieme laatste leg waar hij na negen darts op een dubbel staat. Nadat de eerste twee darts doel missen valt de beslissing met de laatste dart waarmee Noppert met een 12-darter zich naar de halve finale gooit.

Halve finale
Dirk van Duijvenbode (97.75) 7-6 James Wade (96.3) 
Met een 13-darter is de eerste break voor oranje, van Duijvenbode komt op 3-2, The Machine voorkomt dat Van Duijvenbode uitloopt via een 11-darter en maakt weer 3-3. Vervolgens breaken beide mannen elkaar nog een keer en neemt de spanning toe in dit mooie duel om een plek in de finale. In de elfde leg lijkt de Nederlander een kans te krijgen op de break maar Wade gooit 140-uit terwijl het Amsterdams publiek er alles aan doet hem te laten missen. De 29-jarige Aubergenius maakt echter met een 89-finish in twee pijlen 6-6 waarna Wade de beslissende leg mag beginnen. De Brit gooit 100 niet uit waarna de Westlander 72 weg moet werken wat lukt waarmee Dirk van Duijvenbode naar de finale gaat in de Ziggo dome.

Dimitri Van den Bergh (103.56) 7-2 Danny Noppert (95.28) 
Noppert liep al snel tegen twee breaks achterstand aan. Dimitri van den Bergh steekt in een zeer goede vorm en komt 4-0 voor. The Freeze weet de vijfde leg te breaken en de bteak ook te verzilveren waardoor het 4-2 staat. Net voor de pauze stopt de Belg Noppert door een 170-finish te gooien om 5-2 te maken. Na de pauze lukt het Noppert niet de Vlaamse trein te stoppen. Van den Bergh maakt indruk met goede finishes en een gemiddelde van ruim 103 gemiddeld. 
Best of 13 legs

Finale
Dirk van Duijvenbode (94.01) 2-8 Dimitri Van den Bergh (104.60)
Evenals in de halve finale stond de Belg slechts twee legs af aan de Nederlander. Van den Bergh deed het met ruim 53% ook zeker niet slecht op de dubbel. De vijfde en de achtste leg gingen naar de Nederlander die niet zijn beste spel in de finale kon laten zien.