Home PDC European Darts Grand Prix, Noppert hard onderuit met 104 gem.

European Darts Grand Prix, Noppert hard onderuit met 104 gem.

LADBROKES PLAYERS CHAMPIONSHIPS FINALS RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 LUKE HUMPHRIES N DEVON PETERSEN LUKE HUMPHRIES IN ACTION

The Freeze Danny Noppert was nog in de race om de titel van de European Darts Grand Prix toen de zondagavond sessie begon. In het Duitse Stuttgart nam de Fries het op tegen Peter Snakebite Wright in de kwartfinale. Noppert gooide goed maar wist Wright niet te verslaan. Uiteindelijk wist Luke Humphries zijn derde Euro-tour van het seizoen te winnen, Humphries was met 7-8 de betere in het finale duel tussen Rob Cross en Luke Humphries. 

De Euro-tour is zonder abonnement te bekijken via deze link. Op Darts-tv.com kun je alle wedstrijden terugkijken en de Euro-tour toernooien live kijken.

Kwartfinale
Martin Schindler (99.21) 5-6 Damon Heta (92.6)
The Heat uit Australië zet de Duitser in de tweede leg op een break achterstand. Het zal tot de vijfde leg duren voordat Schindler met een 14-darter weer terug te breaken. Hij krijgt de break echter niet verzilverd waardoor Heta zijn break voorsprong weer weet terug te pakken. In de zevende leg weet de Duitser de hoogste finish van de wedstrijd te gooien een 164 waarmee hij de Australiër breakt. Dit maal weet hij de break wel te verzilveren door in 12-darts de achtste leg uit te gooien voor 4-4. Beide mannen behouden vervolgens de eigen leg waarna Heta mag beginnen en de beslissende leg pakt voor de wedstrijd.

Rowby-John Rodriguez (94.67) 4-6 Rob Cross (97.61)
In de eerste vijf legs van de wedstrijd vallen er drie breaks. De eerste break is voor de Engelsman. Rodriguez weet vervolgens met een 11-darter meteen terug te breaken waarna Cross 101 uitgoot in 12-darts voor de derde break op rij. Voltage weet eindelijk de break te verzilveren met een 116-finish. Vervolgens blijven de legs bij de speler die begon waardoor de derde break bepalend bleek en Cross de wedstrijd wint.

Brendan Dolan (84.3) 0-6 Luke Humphries (100.2)
De noord-Ier Dolan gaf zondag niet thuis, Luke Humphries speelde net boven de 100 gemiddeld en stond geen leg af. Met 84 gemiddeld op de scorende pijlen was het voor The History Maker ver onder de maat.

Peter Wright (111.16) 6-1 Danny Noppert (104.06)
Enkele onbenutte kansjes werden de Nederlander fataal, een ontketende Wright miste dit duel niets. In leg twee mist Noppert tops voor een 12-darter, Wright gooit de leg wel in 12-darts uit, de Schot vervolgt met een 13- en 10-darter waarmee hij 4-0 voor weet te komen. In de vijfde leg mist Noppert wederom de buitenste ring waardoor Peter Wright ook 5-0 weet te maken. Een leg later gooit Noppert 86 uit voor een 14-darter waarmee hij een whitewash voorkomt. Snakebite maakt het vervolgens af met een 76-finish in 14-darts voor een 6-1 overwinning op de Fries.

Halve finale
Damon Heta (97.82) 4-7 Rob Cross (110.73)
Rob Cross heeft zijn derde Euro-tour finale weten te bereiken met 70% finish percentage en ruim 110 gemiddeld. Voltage steekt in een uitstekende vorm en breakt Heta in de derde leg met een 11-darter. In de negende leg van de wedstrijd weet de Brit nogmaals te breaken ditmaal met een 14-darter. Heta weet nog een break terug te gooien waarna Cross in leg elf met een 13-darter de wedstrijd beslist.

Luke Humphries (108) 7-4 Peter Wright (99.24)
In de vijfde leg weet Humphries te breaken en de break te verzilveren voor 4-2. De kleurrijke Schot weet de break ongedaan te maken en op 4-4 terug te komen waarna Humphries met een 12-darter opnieuw weet te breaken. Dit bleek de sleutel tot de finale, Wright mist nog een handje dubbels en weet geen leg meer op het bord te krijgen waardoor Humphries met 7-4 Cross zal ontmoeten in de finale.

Finale
Rob Cross (101.82) 7-8 Luke Humphries (102.33)
Humphries heeft zijn derde Euro-tour titel van het seizoen te pakken. Humphries rekende af met Rob Cross in een prachtige finale. Humphries weet te breaken in leg twee van het duel, nadat hij de eigen leg wist te behouden kwam hij 1-3 voor. Het zal tot de negende leg duren voordat de tweede break valt van de wedstrijd, Humphries doet dit met een 11-darter alleen weet hij hem ditmaal niet te verzilveren omdat Cross weet te rebreaken in 13-darters en met een 14-darter 5-6 terug weet te komen.Met een 121-finish weet Humphries zijn leg te behouden waarna voltage terug weet te komen tot 7-7. De beslissende leg mag Cross beginnen maar Humphries gooit een 108-finish om met 7-8 te winnen.