Home PDC De PDC Lanceert 3 nieuwe toernooien

De PDC Lanceert 3 nieuwe toernooien

barry hearn

samenwerking met de PDC aan te gaan. De PDC laat weten dit besluit te accepteren en wil op deze manier het darten verder omhoog gaan helpen.

PDC World Cup Of Darts

Dit toernooi zal live uitgezonden worden op Sky Sports van 3 December tot 5 December. 24 verschillende landen die gekozen worden doormiddel van de Order of Merit zullen gaan gaan strijden om deze titel. Het prijzengeld voor dit toernooi zal 150.000 pond zijn.

PDC Unicorn Under -21 World Championship

De bekende Darts leverancier Unicorn zal dit toernooi gaan sponseren. Het toernooi is bestemd voor spelers van 18 tot 21, de verjaardags grens zal op 3 Januari 2011 liggen. Er zullen regionale toernooien gespeeld worden om uit te maken wie de twee finalisten zullen worden. De twee finalisten zullen dan om de titel gaan strijden net voor de finale van het Ladbrokes.com World Championship.

Er zal in totaal een prijzengeld bedrag van 30.000 pond beschikbaar worden gesteld voor dit toernooi, dit zal als volgt verdeelt worden:

Winnaar: £10.000
Runner-up: £5.000
Halve Finalisten:  £2.500
Kwart Finalisten: £1.250
Laatste 16: £625

Naast het prijzengeld zullen de twee finalisten ook uitgenodigt worden om de Pro Tour van 2011 en 2012 af te gaan. Ze zullen hierbij dan gesponsord worden door Rileys Dartzones.

PDC Unicorn Woman’s World Championship

PDC’s Officiele darts leverancier Unicorn zal ook dit open evenement gaan sponsoren dat voor alle dames boven de 18 jaar toegankelijk zal zijn. Er zullen op voorhand toernooien worden gehouden bij Rileys Dartzones tussen Mei en Juli, hieruit zullen twee finalisten komen. De twee finalisten zullen vlak voor de finale van de World Match Play hun finale spelen live op Sky Sports.

het prijzengeld zal hetzelfde zijn als bij het onder -21 World Championship. Ook mogen de twee finalisten deelnemen aan de Pro Tour.

Grand Slam of Darts

De finalisten van het PDC Unicorn Woman’s World Championship en van het PDC Unicorn -21 World Championship zullen beide uitgenodigt worden voor de Grand Slam of Darts van 2010.

Eerst gingen deze naar twee dames van de BDO en de winnaars van de Winmau World Master, dit zal beide niet meer het geval zijn in de toekomst. De vier plaatsen die via de Lakeside toegekend werden zullen wel gewoon in de toekomst toegekend worden.

PDC Pro Tour Cards
 
PDC Pro Tour kaarten zullen verder uitgedeeld worden aan de top 88 van de PDC Order of Merit, mits ze voor 4 Januari 2011 aan 10 Pro Tour evenementen deelgenomen hebben.

De 32 overgebleven kaarten zullen alsvolgt verdeeld worden:

-Top 4 van de BDO Lakeside
-Top 2 van het PDC Unicorn Under -21 World Championship
-Top 2 van het PDC Unicorn Woman’s World Championship
-Top 24 van Janurari 2011 PDC Pro Tour Q School

PDC UK Open

Om de acht counties (regio’s) te bedanken die in het voordeel van de PDC stemde toen ze aan het onderhandelen waren met de BDO wil de PDC ieder van deze acht landen 1 plek geven op de UK Open. Hoe die persoon zich hiervoor zal moeten kwalificeren zal voor iedere county (regio) anders zijn.