Home PDC De PDC UK Open komt er weer aan

De PDC UK Open komt er weer aan

vincentvdvoort-Taylor

Vanaf morgen zal de PDC UK Open van 2010 van start gaan. Met bijna alle toppers aanwezig beloofd het weer een waar spektakel te worden. Vanuit Nederland zullen deelnemen Vincent van der Voort, Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Roland Scholten en Co Stompe. Helaas zal Raymond van Barneveld er niet bij zijn aangezien hij besloten heeft een kleine rust periode te nemen. Daarnaast heeft Mareno Michels ondanks vele pogingen zich niet weten te plaatsen. Titelverdediger Phil Taylor zal wel weer gewoon van de partij zijn, net als de runner-up van 2009 Colin Osborne.

Het unieke aan de UK Open is het enorm grote deelnemersveld. Meer dan 100 spelers zullen gaan strijden om de titel. Dit is overigens ook het enige PDC TV Toernooi wat met zoveel spelers van start gaat. Op de eerste dagen zullen er dan ook veel wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden zodat ook alle wedstrijden binnen de tijd afgerond kunnen worden. Aftrappen doen we op donderdag en dan is het tot zondag avond niks anders meer als darten, darten en nog eens darten.

Vorig jaar wist Phil Taylor de titel weer terug te pakken. Het was op dat moment de titel die Taylor al een aantal jaren kwijt was, drie jaar om precies te zijn. In 2008 ging James Wade er met de eindzege vandoor en in 2006 en 2007 was de Nederlander Raymond van Barneveld de sterkste. Ondanks dat ‘The Power’ de titel vorig jaar weer wist terug te pakken is de UK Open een toernooi waar regelmatig een andere winnaar uit de bus komt. Zo wist in 2004 Roland Scholten er met de zege vandoor te gaan door in de finale te winnen van John Part. Voor Scholten is het tot nu toe nog altijd de enige Major die hij wist te winnen bij de PDC.

Hoogtepunten waren er genoeg in de verleden jaren. Zo wist Phil Taylor al vier keer een 9-darter te gooien. Hij deed dit in 2004, 2005, 2007 en 2008. Drie keer deed hij dit op de meest voorkomende manier. Twee maal 180 gevolgt door Triple 20, Triple 19 en dubbel 12. In 2008 deed hij het echter anders, Taylor begon met 180 gevolgt door 177 om daarna 144 te finishen voor wederom een perfecte leg. Aangezien Taylor kort geleden twee 9-darters in één partij wist te gooien tijdens de finale van de Premier League of Darts, zou het zomaar kunnen dat hij dit jaar voor zijn vijfde 9-darter tijdens de UK Open zal gaan.

Winnaars

2003: Phil Taylor
2004: Roland Scholten
2005: Phil Taylor
2006: Raymond van Barneveld
2007: Raymond van Barneveld
2008: James Wade
2009: Phil Taylor
2010: ???