Home PDC Van den Bergh door naar de L8 World Matchplay met record

Van den Bergh door naar de L8 World Matchplay met record

BOYLE SPORTS GRAND SLAM OF DARTS RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG GROUP STAGE 2 NATHAN ASPINALL V DIMITRI VAN DEN BERGH DIMITRI VAN DEN BERGH IN ACTION

Aan het begin van de avond hadden we nog zestien spelers in de race om de felbegeerde World Matchplay titel. In een bloedhete Winter Gardens in Blackpool hebben we nog één Nederlander en één Belg in het schema om de Phil Taylor Trophy. Een van de twee is Mighty Mike, de Brabander zal morgen in actie komen tegen de stoïcijnse en altijd lastige Ian White.

Vanavond zagen we onze Zuiderbuur Dimitri van den Bergh die met 14 maximale 180-scores een record op zijn naam heeft gekregen. Dit record nam hij over van Chisnall. Het was een krankzinnige wedstrijd waarin de eerste negen legs allemaal breaks vielen. Van den Bergh voelde zich als een vis in het water en danste alle spanning eruit op het warme podium van de Winter gardens. 

Naast Van den Bergh wisten Callan Rydz, Krzysztof Ratajski en Gerwyn Price in het toernooi te blijven.

De tweede ronde wedstrijden
Rob Cross (94.73) v Callan Rydz (92.42) 8-11
Debutant Callan Rydz heeft Cross verslagen voor een plek bij de laatste acht in Blackpool. De jonge Engelsman kwam 5-2 achter en begon zijn inhaalrace met een 17-darter gevolgd door een 86 bull finish. Rydz kwam vervolgens op voorsprong met een tweede bull finish vanaf 89. Gevold door een 92-finish op de bull voor 5-7. Cross wist met onder andere een strakke 132-finish nog wel de druk op te voeren en tot 8-9 terug te komen. De debutant gooit vervolgens zijn vierde bull finish met de big fish (170) en maakt het af via tops voor 8-11.

Luke Humphries (98.23) v Krzysztof Ratajski (99.94) 5-11
Ook de 44-jarige Polish Eagle heeft zich bij de laatste acht weten te voegen. De Pool rekende met ruime cijfers af met cool hand Luke Humphries. Deze 26-jarige Brit wist nog wel een mooie 121-finish op de bull te gooien voor 5-7 wat meteen de hoogste finish was voor Cool hand en de laatste leg die de Engelsman wist te pakken tegen de Pool. Ratajski kwam 0-4 voor met een 140-finsih wat voor hem de hoogste was.

Gerwyn Price (100.92) v Jonny Clayton (96.88) 11-3 
Een messcherpe Price die met ruim 100 gemiddeld en een finish percentage van 66.67% Clayton aan de kant zet staat in de kwartfinale. Price wist acht legs op rij te pakken vanaf 3-3. Onderweg wist hij een 13-darter te noteren en een 102- en 108-finish in leg tien.

Dimitri Van den Bergh (103.68) v Dave Chisnall (95.88) 11-8 
Pas de tiende leg van de wedstrijd die begonnen was door de Belg bleef ook bij vd Bergh. Er vielen negen breaks op rij. The DreamMaker was in de eerste tien legs al goed voor acht maximale scores en een 121-finish. Dave Chisnall was record houder meeste maximale scores in de tweede ronde van de Matchplay aller tijde, dit record heeft de Belg overgenomen met 14 maximale scores tijdens het duel met Chisnall. De Brit gooide nog een 127-finish in 12-darts in leg twaalf en de hoogste van de wedstrijd een 130-finish in de vierde leg van de wedstrijd. De 40-jarige Chizzy bleef uiteindelijk steken op acht legs wat niet genoeg was om in Blackpool te mogen blijven.