Home PDC UK Qualifiers Euro Tour 7: Hankey voor de 1e keer gekwalificeerd

UK Qualifiers Euro Tour 7: Hankey voor de 1e keer gekwalificeerd

ZuiderduinMasters2010 46

Vrijdagavond werd in de Barnsley Metrodome het UK kwalificatietoernooi gespeeld ten behoeve van de zevende European Tour, de German Darts Masters, die van 20 tot en met 22 september in Sindelfingen, Duitsland wordt gehouden. Zoals gebruikelijk waren er 20 plekken te vergeven. Onder andere Ted Hankey heeft zich voor het hoofdtoernooi kunnen kwalificeren.

The Count heeft al een aantal keer aan de UK kwalificatietoernooien meegedaan ten behoeve van de European Tours, maar slaagde er steeds niet in zich te kwalificeren. Vanavond heeft de tweevoudig BDO wereldkampioen eindelijk een ticket kunnen verdienen voor de European Tour. Hankey plaatste zich met overwinningen op Campbell Jackson en Mark Cox in respectievelijk de tweede en derde ronde.

Tot de gekwalificeerden behoren ook huidig Jeugd Wereldkampioen Michael Smith, Kevin McDine, Andy Jenkins, Jeugd Wereldkampioen 2012 James Hubbard, Steve Brown, Dennis Smith, Challenge Tour 6 en 7 winnaar Ross Smith die een 9-darter produceerde op de Gibraltar Darts Trophy en Alan Tabern. Bekende namen zoals Dennis Priestley, Dean Winstanley, Scott Rand, Barrie Bates en Steve West hebben het niet gered. Ook de verrassing en finalist van de Gibraltar Darts Trophy, Jamie Lewis, heeft zich niet kunnen kwalificeren. Klik hier voor alle uitslagen van het kwalificatietoernooi.

De 20 gekwalificeerden worden vergezeld door de top 32 van de Pro Tour Order of Merit op 2 juli, acht gekwalificeerden uit Europa en vier gekwalificeerden uit het gastland. De kwalificatietoernooien voor Europa en het gastland worden op 19 september in Sindelfingen gespeeld.  Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts staan in de top 32 van de betreffende Pro Tour Order of Merit en zijn dus verzekerd van deelname.

De 20 gekwalificeerden
Paul Amos
Kevin McDine
Michael Smith
Andy Jenkins
Mark Lawrence
James Hubbard
Darren Johnson
Daryl Gurney
Steve Brown
Josh Payne
Ricky Evans
Dennis Smith
William O’Connor
Ross Smith
Jamie Robinson
Joe Murnan
Alan Tabern
Michael Mansell
Ted Hankey
Mick Todd

De top 32 Pro Tour Order of Merit op 2 juli
1 Michael van Gerwen
2 Simon Whitlock
3 Robert Thornton
4 Peter Wright
5 Wes Newton
6 Jamie Caven
7 Dave Chisnall
8 Phil Taylor
9 Kim Huybrechts
10 Adrian Lewis
11 John Part
12 Paul Nicholson
13 Mervyn King
14 Ian White
15 Raymond van Barneveld
16 Andy Hamilton
17 Gary Anderson
18 Stuart Kellett
19 Brendan Dolan
20 Ronnie Baxter
21 James Wade
22 Steve Beaton
23 Kevin Painter
24 Andy Smith
25 Colin Lloyd
26 Justin Pipe
27 Terry Jenkins
28 Arron Monk
29 Mark Walsh
30 Richie Burnett
31 Colin Osborne
32 Wayne Jones