Home PDC Deelnemende landen PDC World Cup bekend: Filipijnen weer van de partij

Deelnemende landen PDC World Cup bekend: Filipijnen weer van de partij

De PDC heeft de 32 landen die mee mogen doen aan de PDC World Cup in Hamburg van 6 tot en met 9 juni bekend gemaakt. 
Zo zien we de Filipijnen weer terug. Hun laatste deelname was in 2016 en ze nemen de plek in van Thailand. Hierdoor kan het zomaar zijn dat PDC WK deelnemers Lourence Ilagan, die door Vincent van der Voort naar eigen zeggen op ervaring werd verslagen, en Noel Malicdem, die Jeffrey de Graaf versloeg, een koppel vormen. 

Op papier zijn Nederland en Engeland natuurlijk de favoriet. Beide landen zullen dolgraag voor de vijfde keer de PDC World Cup winnen. Als een ander land wint zal dit voor de eerste keer zijn dat Nederland of Engeland niet wint. 

Op dit moment zou Jermaine Wattimena (de eerstvolgende Nederlander en nummer 24 op de wereldranglijst), de koppelmaat zijn van Michael van Gerwen, tevens zou Wattimena zijn debuut maken op het landentoernooi. Met nog genoeg toernooien te gaan tot en met de deadline (half mei) kan Raymond van Barneveld, die eerder met Van Gerwen koppelde, een stokje hiervoor steken indien de Hagenaar goede resultaten weet te boeken. Maar deelname hangt ook van de resultaten af van landgenoot Wattimena. Jelle Klaasen staat op plek 31, gevolgd door Benito van de Pas op de 35ste plaats, Vincent van der Voort bezet momenteel de 38ste plek.

De vertegenwoordigers van de meeste landen zullen half mei bekend worden, hoewel er in sommige gevallen wel al spelers bekend. Zo zal Dyson Parody ook dit jaar Gibraltar vertegenwoordigen. Dit jaar vergezeld door Antony Lopez. Diogo Portela zal ook dit jaar Brazilie representeren. Dit jaar samen met Artur Valle. Devon Petersen kan natuurlijk niet ontbreken bij het team van Zuid-Afrika zijn koppelmaat zal later bekend worden.

2019 World Cup of Darts
Deelnemende landen

Australië 
België 
Brazilië 
Canada
China
Denemarken
Duitsland
Engeland
Filipijnen
Finland
Gibraltar
Griekenland
Hong Kong
Hongarije
Ierland
Italië 
Japan
Nederland
Nieuw Zealand
Noord Ierland
Oostenrijk
Polen
Rusland
Schotland
Singapore
Spanje
Tsjechië 
VS
Wales
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitzerland