Home PDC Deelnemersveld Grand Slam of Darts aangevuld met Lloyd, Vd Voort en Baxter

Deelnemersveld Grand Slam of Darts aangevuld met Lloyd, Vd Voort en Baxter

Er zijn weer een paar namen toegevoegd aan het rijtje met deelnemers van de Grand Slam of Darts dat volgende maand in de Civic Hall in Wolverhampton zal plaatsvinden. Alle heren maakten eerder hun opmaak bij het toernooi op basis van hun positie via de PDC rankings. Ronnie Baxter, momenteel 8e op Order of Merit deed eerder mee aan de editie van 2007. Hij heeft een uitnodiging ontvangen als hoogst niet-geplaatste speler via de Pro Tour events in Duitsland. Collin Lloyd heeft een uitnodiging ontvangen vanwege zijn leidende positie op de Players Championship Order of Merit van dit jaar, en Vincent van der Voort heeft een invitatie ontvangen op basis van zijn hoogste positie op de Europese Order of Merit. De Nederlander staat door zijn 2 overwinningen in Gladbeck en Haarlem al tijden steevast bovenaan deze ranking. Zowel Lloyd als Van der Voort zijn hiermee deelnemer aan alle 4 de edities van de Grand Slam of Darts, hoewel beide heren nooit de 2e ronde wisten te bereiken.

Op dit moment zijn er 26 deelnemers voor dit toernooi bekend. De laatste 6 deelnemers zullen op vrijdag 5 en zaterdag 6 november bekend worden. Op vrijdag 5 november zal er een ITV wildcard toernooi worden gespeeld in Barnsley waar 4 wildcards voor de Grand Slam of Darts te verdienen zijn. Aan dit kwalificatietoernooi mag iedere speler deelnemen, zowel PDPA als niet PDPA leden. Het inschrijfgeld bedraagt £25 en inschrijven is mogelijk tot woensdag 3 november, 12.00 uur.

De resterende 2 deelnemers komen voort uit het PDC WK onder 21. Dit toernooi zal op zaterdag 6 november in Barnsley worden gehouden en de finalisten ontvangen ook een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts. Dit betekent dat Michael van Gerwen, Rico Dera, Dirk van Duijvenbode en Benito van de Pas ook nog kans maken op plaatsing voor dit toernooi. Dartfreakz houdt de ontwikkelingen natuurlijk in de gaten.