Home PDC PDC WK: Denis Ovens wijst Duitser Artut op zijn plaats

PDC WK: Denis Ovens wijst Duitser Artut op zijn plaats

Denis Ovens mocht in de laatste wedstrijd van de avond aanleggen tegen Jyhan Artut. De Duitser Artut won eerder op de avond in de voorronde in een spannende partij van Scott Mackenzie. In de wedstrijd tegen Ovens moest de Duitser het in de eerste set afleggen tegen de ervaren Ovens. The Heat pakte de eerste set redelijk gemakkelijk met 3-0.

In de tweede set kwam de Duitser aanzetten en bij een 2-2 tussenstand in legs volgde een zeer belanrijke leg in de wedstrijd. De ervaring van Ovens liet hem deze keer even in de steek en de jonge Artut bracht de partij weer in balans. Ook in de derde set ging Artut door en hij liep uit naar een 2-0 voorsprong door o.a. een 112-finish. Hij leek de 2-1 voorsprong binnen te hebben tot The Heat terugkwam om alsnog de set binnen te halen met 3-2 en daardoor op een 2-1 voorsprong kwam in sets.

In de vierde set kon hij het vervolgens afmaken en nadat Artut nog de eerste leg wist te pakken waren de overige legs aan Denis Ovens besteedt. Hij noteerde nog een 106-finish en won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 in sets.