Dennis Smith "Ik heb nu sponsors en  kan weer ontspannen spelen" PDC
PDC

Dennis Smith "Ik heb nu sponsors en kan weer ontspannen spelen"

Dennis Smith "Ik heb nu sponsors en  kan weer ontspannen spelen"

Dennis Smith heeft een poos niets van zich 'laten zien en horen' maar als het aan de Engelsman ligt komt daar vanaf de komende Pro Tour verandering in. kan namelijk weer ontspannen aan de oche verschijnen doordat hij erin is geslaagd sponsors te vinden die zijn inschrijfgeld en reis- en verblijfkosten zullen dekken. Smith moest het geruime tijd zonder sponsors doen en was genoodzaakt zijn kosten uit eigen zak te betalen. Dit bracht enige druk met zich mee.

Volgens de 43-jarige had de financiële druk soms een negatief effect op zijn spel. Daar de druk er nu af is, hoopt Smith beter te kunnen presteren dan het vorig jaar waarin hij het wereldkampioenschap met een verschil van slechts £100,- op de Pro Tour Order of Merit miste. Ik heb open toernooien gespeeld en demo's gehouden en heb enkele zelf bekostigd, geeft Dennis Smith in Advertiser aan. Soms ben je totaal £500,- kwijt aan inschrijfgeld, verblijfkosten en andere kosten. Het is dus niet goedkoop. Dat is veel als je het zelf moet betalen waardoor er een financiële druk op je komt te liggen. Je moet het geld zelf zien te verdienen. Maar nu kan ik mij op het darten concentreren als ik naar de toernooien ga.

Voorheen kon ik mij geen gemiste dubbel permitteren, vanwege financiële redenen voegt de huidige nummer 52 van de wereld toe. Hier hoef ik mij geen zorgen meer over te maken. Soms ga je er beter van spelen maar als je het negen maanden lang op zo'n manier moet doen, is dat zwaar. Soms ben je totaal £1.000,- kwijt. Als je dus een mindere maand hebt en niets wint, is dat zorgelijk. Als de topspelers er in de halve finale uitliggen, is dat minder erg. Het is niet zo dat ze hun geld voor de inschrijving of andere kosten, hebben verspild. Je moet een toernooi ontspannen ingaan en geen zorgen hebben. Ik kijk uit naar dit jaar en ben extra gestimuleerd omdat ik het afgelopen wereldkampioenschap aan mijn neus voorbij zag gaan. Smiffy is ook van plan regelmatiger te trainen en routine op te bouwen, zowel thuis als in de pub. Ik ben een vechter en zal nooit zwichten. Ik zal vier tot vijf uur per dag trainen. Ik werk aan een goed ritme en kijk er naar uit om van start te gaan.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws