Home PDC Derby Zondag: Mark Walsh wint, Stompe bereikt halve finale

Derby Zondag: Mark Walsh wint, Stompe bereikt halve finale

MarkWalshEKzaterdag

Mark Walsh heeft vandaag de 2e Uk Open Qualifier van dit jaar op zijn naam weten te schrijven. “Walshie” versloeg in de finale niemand minder dan Phil Taylor, hij deed dit ook nog is zeer overtuigend met een 6-2 overwinning. Voor Walsh is dit de 1e toernooi zege van 2010. Aangezien Walsh vorig jaar ook al verschillende vloertoernooien wist te winnen is dit geen verrassing. Op weg naar de finale versloeg hij verder: Co Stompe (6-4), Colin Monk (6-1), Dennis Priestley (6-5), Mark Webster (6-4), Colin Lloyd (6-2) en Darren Weaver (6-2). Met de dagzege mag hij 6.000 pond bijschrijven.

Phil Taylor wist dan niet te winnen vandaag maar met een finale plek en een dagzege op de zaterdag was het geen slecht weekend voor “The Power”. Hij wist vandaag te winnen van Andy Hamilton, Jelle Klaasen, Nick Fullwell, Kevin Painter, Andy Callaby en Andy Hutchings.

Andy Hamilton wist vandaag ook goede zaken te doen door de halve finale te bereiken. Hij deed dit door een aantal grote namen uit te schakelen. Zo won hij overtuigend van de Schot Gary Anderson en was hij ook te sterk voor Ronnie Baxter. Verder moest ook Adrian Lewis eraan geloven tegen “The Hammer”. Hamilton neemt met zijn halve finale plaats 1.500 pond mee naar huis.

Beste Nederlander was vandaag Co Stompe, hij wist het tot de halve finales te schoppen waar hij met 6-4 te kort kwam tegen Mark Walsh. Stompe wist vandaag verder te winnen van o.a. James Wade, Jamie Caven en Wes Newton.Aangezien Stompe gisteren ook al tot de kwartfinales wist te komen, kan de Nederlander terug kijken op een zeer geslaagd weekend. Met zijn halve finale plaats van vandaag wist hij 1.500 pond binnen te slepen, met de 1.000 pond van gisteren daarbij betekent dat dat Stompe dit weekend 2.500 pond mee naar huis zal nemen.

Ook Jelle Klaasen deed vandaag goede zaken, hij wist de kwartfinales te bereiken maar had de pech dat hij daar tegen Phil Taylor aanliep. Jelle kwam met 6-1 te kort tegen de nummer één van de Order of Merit maar kan wel terug kijken op een geslaagde dag. In de 4e ronde won hij nog het Nederlandse onderonsje van de snelste darter van de wereld Vincent van der Voort. Eerder won “El Matador” nog van Mark Cox, John Part en Richie Burnett.

Vincent van der Voort bereikte de 4e ronde maar verloor hier van Klaasen. Voor Roland Scholten en Michael van Gerwen was de 2e ronde het eindstation. Roland verloor met 6-4 van Mark Webster en Michael kwam net te kort tegen Stephen Hardy (6-5). Toon Greebe verloor van diezelfde Stephen Hardy in de 1e ronde. Ook  Bryan de Hoog kwam te kort in de 1e ronde hij verloor op het nippertje van Ronnie Baxter. Voor Mareno Michels is de overstap naar de PDC tot nu toe nog geen succes hij wist vandaag zijn voorronde partij niet te winnen. De Nederlander werd tot nu toe elke keer vroegtijdig uitgeschakelt.

Laatste 16

Adrian Lewis – Stuart Dutton 6-5
Andy Hamilton – Gary Anderson 6-1
Jelle Klaasen – Vincent van der Voort 6-2
Phil Taylor – Nick Fullwell 6-1
Co Stompe – Jamie Caven 6-2
James Wade – Paul Nicholson 6-2
Colin Monk – Chris Thompson 6-3
Mark Walsh – Dennis Priestley 6-5
(Verliezers 500 pond)

Kwartfinales

Andy Hamilton – Adrian Lewis 6-4
Phil Taylor – Jelle Klaasen 6-1
Co Stompe – James Wade 6-1
Mark Walsh – Colin Monk 6-1
(Verliezers 1.000 pond)

Halvefinales

Phil Taylor – Andy Hamilton 6-1
Mark Walsh – Co Stompe 6-4
(Verliezers 1.500 pond)

Finale

Mark Walsh – Phil Taylor 6-2
(Winnaar 6.000 pond, runner-up 3.000 pond)