Derde groep UK Open qualifiers bekend: Robbie Green pakt ticket PDC
PDC

Derde groep UK Open qualifiers bekend: Robbie Green pakt ticket

Derde groep UK Open qualifiers bekend: Robbie Green pakt ticket

De derde groep UK Open amateur qualifiers is bekend. Na het eerste kwalificatietoernooi in en , waren de eerste 16 spelers bekend die wij in Bolton terug zullen zien. Maandag werd het derde kwalificatietoernooi in de Civic Hall te Wolverhampton gespeeld. Onder deze gekwalificeerden zien wij de bekende naam van BDO-speler en oud-deelnemer UK Open, Robbie Green. Op de UK Open 2006 kwam tot de kwartfinale. Eerder wist collega Stephen Bunting zich via het kwalificatietoernooi in Manchester te plaatsen.

Darrell Thorpe, Matt Gallett, Gavin Baker, Michael Musto, Robbie Singleton, Jake Pennington en Dean Stewart zijn de overige gelukkigen die in Wolverhampton een felbegeerde ticket hebben bemachtigd voor het hoofdtoernooi.

Op de kwalificatietoernooien gaan de deelnemers de strijd met elkaar aan via een '15-dart spel'. De spelers moeten in vijf beurten een zo hoog mogelijke score proberen te behalen. De 16 spelers met de hoogste score spelen vervolgens een knock-out partij bestaande uit best of 3 legs. De acht winnaars zijn vervolgens gekwalificeerd voor de UK Open 2013. Qualifier van de UK Open 2012 Gus Santana eindigde met de hoogste score en won zijn partij vervolgens met 2-0 van een andere voormalige qualifier, Paul Whitworth.

De UK Open 2013 wordt van 6 tot en met 9 juni te Bolton gespeeld. Na de acht UK Open Qualifiers zijn de beste 96 spelers van de UK Order of Merit (inclusief spelers met gelijk aantal ponden) automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi. De 32 amateur spelers van de vier kwalificatietoernooien vullen het deelnemersveld aan. De UK Open kent een open loting waardoor grote namen er al vroeg uit kunnen liggen. Voor de winnaar ligt de hoofdprijs van £40.000,- klaar.

Het volgende en laatste kwalificatietoernooi wordt vandaag, woensdag 24 april, in de Alexandra Palace te London gespeeld.

De 16 spelers met de beste scores
578 Glen Cullen
540 Neil Wild
477 Dan Elcock
461 Andrew Bray
443 Robbie Singleton
439 Jordan Johnston
428 Jim Elsey
428 Ricky Nathan
428 Dean Stewart
427 Jake Pennington
424 Robbie Green
422 Stuart Gilmour
421 Michael Musto
421 Gavin Baker
420 Matt Gallett
413 Darrell Thorpe

Uitslagen (winnaars zijn gekwalificeerd)
Darrell Thorpe 2-0 Glen Cullen
Matt Gallett 2-0 Neil Wild
Gavin Baker 2-0 Dan Elcock
Michael Musto 2-0 Andrew Bray
Robbie Singleton 2-0 Stuart Gilmour
Robbie Green 2-0 Jordan Johnston
Jake Pennington 2-1 Jim Elsey
Dean Stewart 2-1 Ricky Nathan
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws