Home België nieuws Dimitri van den Bergh is aan het afzien na verrichte knie-operatie

Dimitri van den Bergh is aan het afzien na verrichte knie-operatie

Taylor Lanning Photography

Afgelopen dinsdag werd de nummer 10 van de wereld geopereerd aan zijn knie en hij doorgaat nu een pijnlijk herstelproces. Het is bovendien een strijd tegen de klok om op tijd weer fit te zijn voor de toernooien.

Het belangrijkste is dat de operatie is geslaagd zo laat The Dreammaker weten tegenover Sporza.

“De operatie is geslaagd maar ik heb nu veel pijn. Ik hoop in maart opnieuw te kunnen darten,” aldus een optimistische Van den Bergh.

Of dit gaat lukken is echter nog maar zeer de vraag aangezien het revalideren voor een dergelijke operatie normaal veel langer in beslag neemt.

“Dit soort operaties gebeurt wel vaker bij topvoetballers. Zij moeten dan op een revalidatie van enkele maanden rekenen, maar ik hoop er als darter volgende maand al weer te staan.”

Hij heeft ten slotte een doel voor ogen en dat nadert al snel.

“Ik ga op mijn tanden bijten en afzien. Over twee weken moet ik op controle bij de dokter en dan hoop ik al zonder krukken te kunnen rondlopen. Begin maart vindt de UK Open plaats en het doel is dat ik daar bij ben,” aldus de Belg.

Hij heeft zich bovendien geplaatst voor de Premier League en dus wacht hem ondanks de Corona-tijd nog een druk speelschema de komende maanden.