Home PDC Dit gebeurt er met de Premier League na speelweek 15 donderdag

Dit gebeurt er met de Premier League na speelweek 15 donderdag

2022-3-25 ROTTERDAM, NETHERLANDS- MARCH 24: Michael van Gerwen competing at night 7 PDC Premier League at Ahoy on March 24, 2022 in Rotterdam, Netherlands(Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

Donderdagavond 19 mei wordt de laatste reguliere speelavond gespeeld van de Premier League. Voor het eerst wordt het gespeeld volgens de nieuwe opzet waarbij er iedere avond een toernooi wordt afgewerkt zodat er een dagwinnaar kan worden uitgeroepen.

Na donderdagavond volgen er nog twee speelavonden en dit zal als volgt in zijn werk gaan. Zodra de 15 speelavonden zijn gespeeld vormt de eindstand van de ranking het slot van de Premier League.

Op 26 mei zal de nummer 1 het opnemen tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen de nummer 7, d enummer 3 tegen de nummer 6 en de nummer 4 tegen de nummer 5. Dit keer zullen het laatste kwartfinales zijn die we deze editie zullen zien aangezien de winnaars van deze avond zich plaatsen voor de play-offs.

Op maandag 13 juni worden deze vervolgens gespeeld waarbij de halve finales worden gespeeld met aansluitend de finale van de Premier League 2022.

Speelavond 15 – The O2, London
Donderdag 19 mei
Kwartfinales
Gerwyn Price v Jonny Clayton
Michael Smith v Michael van Gerwen
James Wade v Peter Wright
Joe Cullen v Gary Anderson

Speelavond 16 – Utilita Arena, Newcastle
Donderdag 26 mei
Kwartfinales
Rank 1 v Rank 8
Rank 4 v Rank 5
Rank 2 v Rank 7
Rank 3 v Rank 6

Play-Offs – Mercedes-Benz Arena, Berlin
Maandag 13 juni
Halve finale
Rank 1 v Rank 4
Rank 2 v Rank 3

Finale
volgt