Home PDC Het deelnemersveld voor de Sydney Darts Masters is bijna compleet

Het deelnemersveld voor de Sydney Darts Masters is bijna compleet

dartfreakz-4802

Na de succesvolle Dubai Duty Free Darts Masters die Michael van Gerwen naar zich toetrok, zal de Sydney Darts Masters gehouden worden. Het tweede World Series of Darts evenement dat van 29 tot en met 31 augustus in de Luna Park te Sydney wordt gespeeld, zal uit 16 deelnemers bestaan. Evenals als op de Dubai Duty Free Darts Masters zal de top acht van de wereldranglijst in actie komen. Deze top acht is op basis van de wereldranglijst die gold bij het aankondigen van de Sydney Darts Masters.

Phil Taylor, Michael van Gerwen, Adrian Lewis, James Wade, Simon Whitlock, Andy Hamilton, Wes Newton en Raymond van Barneveld zullen wederom van de partij zijn. Zij worden dit keer vergezeld door de top drie van de DPA ranglijst, drie gekwalificeerden uit het organiserend land, de Australische topspeler Paul Nicholson en Warren Parry, halve finalist van het Nationaal kampioenschap Nieuw Zeeland.

Kyle Anderson, Gordon Mathers enTic Bridge zijn de DPA Order of Merit qualifiers voor de Sydney Darts Masters. In het vierde en laatste Australische Grand Prix weekend op 3 en 4 augustus werden er twee toerrnooien gespeeld, hierna werden de tweede en derde plek op de DPA Order of Merit door respectievelijk Gordon Mathers en Tic Bridge bezet. Kyle Anderson ging al aan kop op de DPA Order of Merit na overwinningen in voorgaande Australische Grand Prix weekenden. Het kwalificatietoernooi voor het gastland waar er drie plekken te vergeven zijn, zal van 25 tot en met 27 augustus gehouden worden.

Op 29 augustus, dag één van de Sydney Darts Masters, wordt de eerste ronde gespeeld, de kwartfinales op 30 augustus gevolgd door de halve finales en finale op 31 augustus. In navolging van de Dubai Darts Masters, belooft ook dit toernooi een groot succes te worden. De kaarten voor de kwartfinales, halve finales en finale zijn namelijk al geruime tijd uitverkocht.