Home PDC Drastisch besluit vanwege coronacrisis: US Darts Masters naar 2021

Drastisch besluit vanwege coronacrisis: US Darts Masters naar 2021

De coronacrisis dwingt de PDC een drastisch besluit te nemen. De bond zal de US Darts Masters niet meer in dit jaar laten doorgaan. Dit World Series of Darts evenement is afgelast en verschoven naar volgend jaar. De US Darts Masters stond gepland op 5 en 6 juni 2020 en zal pas op 4 en 5 juni 2021 gespeeld worden in de Madison Square Garden te New York.

Volgens PDC algemeen directeur Matthew Porter was het de juiste beslissing om dit toernooi met een jaar uit te stellen, gelet op de huidige situatie in de wereld. Woensdagmiddag werd bekend dat ook de World Series of Darts Nordic Darts Masters is verschoven.

Op de US Darts Masters zullen acht PDC toppers het opnemen tegen acht vertegenwoordigers uit Noord-Amerika. Onder meer nummer één van de wereld Michael van Gerwen, regerend wereldkampioen Peter Wright en History Maker Fallon Sherrock zijn van de partij.

De zestien spelers starten op 4 juni in de eerste ronde die over twee sessies is verdeeld. Op dag twee, 5 juni, worden de kwartfinales, halve finales en finale afgewerkt.