Home PDC Drie Nederlanders verzekerd van eerste twee European Tours 2021 in september

Drie Nederlanders verzekerd van eerste twee European Tours 2021 in september

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2021, ALAXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 3 DIRK VAN DUIJVENBODE V ADAM HUNT DIRK VAN DUIJVENBODE IN ACTION

De PDC heeft de data en locatie voor de eerste twee European Tours bekend gemaakt worden. Van 3 t/m 5 september zal de Hungarian Darts Trophy in de Papp László Sportaréna te Boedapest het eerste PDC-toernooi ooit op Hongaarse bodem zijn. Van 24 t/m 26 september staat de Gibraltar Darts Trophy op het programma.

Zestien spelers hebben zich al verzekerd van deelname aan dit toernooi vanwege hun plek op de PDC Pro Tour Order of Merit. Dit geldt onder andere voor Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert.

Zestien geplaatste spelers voor European Tour 1 & 2
1. Joe Cullen
2. Jose de Sousa
3. Peter Wright
4. Michael van Gerwen
5. Gerwyn Price
6. Michael Smith
7. Jonny Clayton
8. James Wade
9. Devon Petersen
10. Krzysztof Ratajski
11. Dirk van Duijvenbode
12. Damon Heta
13. Danny Noppert
14. Brendan Dolan
15. Mensur Suljovic
16. Nathan Aspinall

Johan Engström kan zijn ticket naar Hongarije gaan boeken, terwijl Andreas Harrysson zich op kan maken voor de reis naar Gibraltar. Dennis Nilsson zal de vertegenwoordiger van PDC Nordic & Baltic zijn tijdens de derde European Tour, waarvan de details nog zullen volgen. Deze plek hebben zij te danken aan hun winst in de kwalificatietoernooien die gehouden werden voor European Tours in 2020, maar waarvan het eindtoernooi geen doorgang kon vinden.

Maandag 5 juli zullen de kwalificatietoernooien voor Europese PDPA Associate Members, oftewel spelers die meegedaan hebben aan PDC Q-School 201 maar geen tourkaart hebben weten te bemachtigen, gehouden worden. De winnaars van deze toernooien zullen zich kwalificeren voor respectievelijk de Hungarian Darts Trophy, de Gibraltar Darts Trophy en de derde European Tour, waarvan de details nog zullen volgen.

Vrijdag 9 juli zullen de PDC-tourkaarthouders strijden om hun plek op de toernooien in Boedapest en Gibraltar en de derde European Tour veilig te stellen. Voor hen liggen, zoals gebruikelijk 24 startbewijzen per European Tour klaar, de resterende plekken zullen opgevuld worden door de winnaars van de kwalificatietoernooien voor PDPA Associate Members uit het Verenigd Koninkrijk, de winnaars van de kwalificatietoernooien voor Oost-Europeanen en de vier Host Nation Qualifiers.