Home PDC Driemaal is scheepsrecht voor Dennis Nilsson tijdens PDCNB qualifiers ET

Driemaal is scheepsrecht voor Dennis Nilsson tijdens PDCNB qualifiers ET

Donderdag, vrijdag en zaterdag werden PDC Nordic & Baltic kwalificatietoernooien gespeeld ten behoeve van de European Tour vier, vijf, zes en zeven. Deze kwalificatietoernooien zijn voor spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten. De winnaar van een PDC Nordic & Baltic European Tour kwalificatietoernooi verdient een ticket voor het hoofdtoernooi. Zweden domineerden tijdens deze kwalificatietoernooien.

De Zweed Andreas Didde Harrysson kwalificeerde zich voor de German Darts Grand Prix, oftewel de vierde European Tour, die van 11 tot en met 13 april in Munchen, Duitsland wordt gespeeld. Daar zal Harrysson zijn European Tour debuut maken. In de finale werd landgenoot Dennis Nilsson verslagen.

Op het volgende kwalificatietoernooi trok wederom een Zweed aan het langste eind. Johan Engström pakte een ticket voor de Austrian Darts Open, de vijfde European Tour. Deze European Tour wordt van 1 tot en met 3 mei in Graz, Oostenrijk gespeeld. Runner-up Dennis Nilsson zag het felbegeerde ticket wederom naar zijn tegenstander gaan.

Andreas Didde Harrysson slaagde erin zich ook voor de zesde European Tour van het jaar te kwalificeren. Harrysson zal ook in actie komen op de Hungarian Darts Trophy die van 8 tot en met 10 mei in Boedapest wordt gespeeld.

De aanhouder wint en driemaal is scheepsrecht voor Dennis Nilsson. Op het zevende kwalificatietoernooi was het dan eindelijk raak. Nilsson kwalificeerde zich voor de zevende European Tour van 2020, de International Darts Open van 22 tot en met 24 mei in Riesa, Duitsland.

De European Tour bestaat uit 48 deelnemers, te weten 32 qualifiers en 16 geplaatste spelers. De qualifiers moeten in de eerste ronde aan de bak. De geplaatste spelers mogen in ronde twee instromen, bij de laatste 32 treffen zij een winnaar uit ronde één.