Home PDC Dubbele zorgen voor John Henderson tijdens de coronacrisis

Dubbele zorgen voor John Henderson tijdens de coronacrisis

PDC

John Henderson heeft dubbele zorgen tijdens de coronacrisis aangezien zowel hij als zijn vrouw aangemerkt worden als kwetsbaar. De 46-jarige Schot heeft diabetes type 2 en zijn vrouw is theater coördinator, één van de risico beroepen voor Covid-19.

Vanwege haar werk maakt Henderson zich zorgen over een potentiële blootstelling aan het virus en over het welzijn van het koppel. De vele trainingsuren die Henderson nu maakt, kunnen zijn zinnen niet verzetten en zijn zorgen niet opzij zetten.

“Het zijn zorgelijke tijden. Ze moet naar het werk en haar leven op het spel zetten maar ze doet het geweldig zegt Henderson tegenover BBC Sport. Ik volg het nieuws dagelijks en je ziet het dodental constant stijgen. Er zijn meer NHS (National Health Service in Engeland, red,) die het virus oplopen, zij zijn heel essentieel. Mijn vrouw gaat s’ochtends zoals normaal naar haar werk en ze komt s’avonds thuis en je hoopt maar dat ze niet besmet is geraakt. Ik ben ontzettend trots op wat zij aan het doen is”.

Vanwege zijn medische toestand behoort de huidige nummer 31 van de wereld tot één van de kwetsbare groepen voor het coronavirus. “Ik heb suikerziekte dus ik denk dat wij meer kans hebben om besmet te raken met het virus. Maar ik probeer er niet aan te denken vervolgt Highlander. Als ik naar het nieuws kijk word ik er aan herinnerd. Wij proberen zo normaal mogelijk te leven maar het speelt wel in je achterhoofd”.

Aangezien Henderson en zijn vrouw beide hoge risicogevallen zijn, hebben zij besproken hoe hun leven kan veranderen als één van hen besmet raakt met Covid-19. “Wij zouden gescheiden van elkaar moeten leven. Maar ik denk dat het pas zal doordringen als het echt gebeurt. Mijn vrouw zegt: ‘Dit kan gebeuren, dit is wat we kunnen doen en natuurlijk zullen dingen dan veranderen’. Duimen dat het niet zo ver komt”.

Net als zijn collega’s steekt de halve finalist van de World Grand Prix 2017 nu ook meer tijd in het trainen. “Ik train extra want er is nu niet veel meer te doen zegt Henderson. Op de dag naar de televisie kijken is nooit wat voor mij geweest dus ik bereid mij voor op de terugkeer in de competitie. Je kan zoveel trainen als je kan maar er gaat niets boven het spelen op een echt toernooi want daar is er een ander soort spanning”.