Dutch Darts Championship Danny Noppert is runner-up, Smith de beste PDC
PDC

Dutch Darts Championship Danny Noppert is runner-up, Smith de beste

Dutch Darts Championship Danny Noppert is runner-up, Smith de beste

In de Zwolse IJsselhallen werd op zondagavond de nieuwe Dutch Darts Championship kampioen gekroond, uiteindelijk was de Brit Michael Smith de beste en mocht £25,000 in ontvangst nemen. Voor Danny Noippert de runner-up van dit PDC Euro-tour toernooi ligt er overigens ook nog £10,000 klaar. The Freeze Danny Noppert mocht de avondsessie aanvangen in zijn duel met de Kroaat Boris Krcmar. Noppert kwam met de rug tegen de muur maar vocht terug en won. In de halve finale trof Noppert Callan Rydz, The Freeze was oppermachtig en versloeg Rydz met 7-2 om vervolgens de finale te spelen tegen Michael Smith.

Dirk van Duijvenbode was de tweede Nederlander die in actie mocht komen tijdens de finale avond in Zwolle. De Westlander liep tegen een sterk spelende Andrew Gilding aan die 104.28 gemiddeld gooide en met 3-6 won bij de laatste acht. Gilding ging vervolgens onderuit tegen 4-7 Michael Smith met 4-7, Bully Boy stond uiteindelijk met de grootste beker in de Ijsselhallen.

Alle wedstrijden zijn te bekijken via deze gratis livestream. Op www.darts-tv.com zijn alle wedstrijden terug te kijken van de Euro-tour. De kwartfinales zullen om 19:00 uur in Zwolle beginnen.

De wedstrijden
Kwartfinale

Boris Krcmar (90.18) 5-6 Danny Noppert (93.05)
De Kroaat is in het voordeel omdat hij de wedstrijd mocht beginnen. Noppert moest op jacht naar de break die hij in leg vijf wist te vinden. Helaas liep Noppert meteen tegen een re-break aan van Krcmar. De Kroaat wist de break wel te verzilveren en ook nog in de achtste te breaken om 5-3 voor te komen. The Freeze forceert met een 11-darter een break terug waarna hij 5-5 maakt. Net op tijd perst de Nederlander er een goede leg uit waardoor hij met een 13-darter de wedstrijd winnend weet te beëindigen.

Simon Whitlock (88.07) 3-6 Callan Rydz (92.2)
In de eerste zes legs vallen er vier breaks maar staat het nog altijd 3-3. Het is de Engelse The Riot die de vijfde break forceert maar nog belangrijker de break weet te verzilveren. Dit blijkt de sleutel tot succes, leg negen sluit Callan Rydz af in 11-darts met een 10-finish voor de winst.

Dirk van Duijvenbode (101.17) 3-6 Andrew Gilding (104.28)
Goldfinger begint met een 13-darter het duel en gooit 123 uit in de tweede leg gevolgd door een 13-darter en een 15-darter waarna Aubergenius tegen een 4-0 achterstand aan kijkt. De Westlander staat zeker niet slecht te spelen maar mist een enkele triple en Gilding mist geen enkele finish. Van Duijvenbode weet eindelijk een kansje te creëren en pakt die met beide handen aan, het lukt de Nederlander zelfs twee legs op rij te pakken waarna Gilding via dubbel tien op matchpoint komt. Aubergenius gooit nog een 13-darter waarna de 51-jarige Engelsman met een 12-darter de wedstrijd beslist.

Michael Smith (95.75) 6-4 Mervyn King (96.48)
The King begon ijzersterk aan de laatste kwartfinale met een 12-darter en liep mede door enkele missers van Bully Boy uit naar een 0-4 voorsprong. Smith begint vervolgens in de vijfde leg aan zijn comeback met twee back tot back 180-scores waarna de zevende pijl doel mist. Smith pakt wel de leg, het blijkt de eerste leg van een serie van zes die hij eindigt met een 102-finish voor de overwinning.

Halve finale
Danny Noppert (103.15) 7-2 Callan Rydz (76.17)
Noppert wist de eigen leg te behouden met een 105-finish. The Freeze wist met ene 72-finish de eerste break te forceren en deze met een 11-darter te verzilveren. Callan Rydz had een 158-finish nodig om zijn tweede en meteen laatste leg te winnen. Noppert was ijzersterk en liep relatief eenvoudig weg bij Rydz. De Fries besloot het duel met een 121-finish in 12-darts voor een plek in de finale.

Andrew Gilding (95.12) 4-7 Michael Smith (98.42)
De 31-jarige Bully Boy Smith wist de finale te bereiken door in de laatste halve finale in Zwolle af te rekenen met Gilding. Het zopu tot de tiende leg duren voordat de eerste break van de wedstrijd viel, het was Smith die met een 14-darter dankbaar gebruik maakte van de missers op de dubbel van Gilding. Smith wist subliem met een 12-darter 142 uit te gooien voor de overwinning.

Finale
Danny Noppert (96.78) 7-8 Michael Smith (99.94)
In de zesde leg weet de Engelsman Noppert te breaken, het lukt de Brit niet zijn break te verzilveren omdat Noppert 128 uitgooit in 12-darts. The Freeze mist echter de dubbel om de break ook effectief te maken. Hierdoor kan Smith opnieuw breaken waarna een 11-darter door de Nederlander voorkomt dat deze poging verzilverd wordt. Opnieuw gaat Smith een poging doen, deze keer via een 11-darts 94-finish en wederom steekt de Nederlander een stokje voor de eigel leg van Smith door 130 uit te gooien in 12-darts. Voor het verslag vallen we in herhaling maar ook de volgende leg breakt Smith in 12 pijlen en voorkomt Noppert met een 121-finish in 12 pijlen dat Smith wegloopt. Omdat Smith is begonnen moet Noppert de eigen leg houden en Smith breaken, het eerste lukt in de veertiende leg waarna Bully Boy 104 uitgooit voor de overwinning.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws