Home PDC Dutch Darts Masters dag 1 avond: Vos, Barney, Mike en Kim naar...

Dutch Darts Masters dag 1 avond: Vos, Barney, Mike en Kim naar ronde 2

De avond van dag één van de Dutch Darts Masters in Veldhoven is voor onder andere Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, , Gino Vos en Kim Huybrechts in een overwinning geëindigd. Michael van Gerwen trof Vincent van der Voort in de zesde partij van de avond en wist zijn landgenoot maar nipt te verslaan. Het publiek wachtte met smart op DE partij van de avond en hun geduld werd beloond. Het werd een ware strijd tussen de Nederlanders. Mike kwam op een 2-0 voorsprong, maar Fast Vinnie knokte terug naar 2-2. Mike eiste zijn voorsprong van 2 legs weer op (4-2) maar Vincent wist de stand wederom in evenwicht te brengen. De mannen wisten een beslissende leg te forceren. In de laatste leg kon Vinnie de zege naar zich toetrekken met zijn 25 finsih maar kreeg met ‘double trouble’ te maken. Mike kon profiteren en opgelucht ademhalen. Mighty Mike mag in de volgende ronde tegen meervoudig Challenge Tour winnaar Ross Smith.

Van Barneveld kon Andrew Gilding met 6-3 van zich afschudden en mag in ronde twee tegen de goed in vorm zijnde Peter Wright. Gino Vos boekte een knappe zege op oud wereldkampioen Richie Burnett. The Fox kwam op een ruime voorsprong van 5-1 maar verzuimde om een eind aan de partij te maken in de zevende leg. Burnett leek een comeback te maken, de man uit Wales won drie legs op rij. Uiteindelijk maakte Vos in leg 10 een eind aan de partij. The Fox mag in de volgende ronde tegen Michael Mansell. Kim Huybrechts mocht zich ook winnaar noemen. Met een 6-2 overwinning op zijn Engelse tegenstander Dean Winstanley voegde de Belg zich bij de laatste 32. In de volgende ronde wacht hem Wayne Jones.

Onderaan deze pagina de beschikbare live stream vanuit Veldhoven. Natuurlijk is alles ook te volgen via het livescorecenter van de PDC.

Hieronder zijn samenvattingen van enkele partijen te zien.

Hoofd podium:
Adrian Lewis 6-1 Michael Hurtz

Paul Nicholson 6-2 Peter Hudson
Nicholson leidt met al gauw met 4-2, Peter Hudson lijkt een maatje te klein voor de Australiër. Nicholson wint met 6-2.

Andy Hamilton 6-2 Davy Verkooijen
Hamilton pakt de openingsleg met dubbel 8 en voorkomt een break. Verkooijen stond met 32 te wachten. In leg 2 mist de Nederlander dubbels voor d voor de gelijkmaker. Hamilton profiteert met dubbel 16. Verkooijen gooit 180 in leg 3 maar kan niet voorkomen dat The Hammer de leg naar zich toetrekt met dubbel 14. De Engelsman mist tops voor zijn vierde leg winst, Verkooijen kan het publiek verblijden met een rake dubbel 8. Verkooijen pakt nog een tweede leg maar kan niet voorkomen dat The Hammer met 6-2 wint.

Wes Newton 6-1 Mark Dudbridge
Dudbrigde faalt op zijn 18 finish, waardoor Newton de openingsleg naar zich toe kan trekken via tops, zo kan hij ook zijn leg behouden. Met dubbel 1 zit Dudbridge hem achterna. De drie opeenvolgende legs zijn een prooi voor The Warrior. Dit doet hij met onder andere een 12 dart leg (5e leg). Met een rake dubbel 8 is Wes Newton nog 1 leg verwijderd van de tweede ronde. Met tops maakt Newton een eind aan de partij.

Raymond van Barneveld 6-3 Andrew Gilding
Raymond wordt gebroken en komt op een 1-0 achterstand. Met een rake dubbel 10 brengt de Nederlander de stand in evenwicht. Met dubbel 16 is het  is het 2-1 voor van Barneveld. Met tops (40 finish) maakt Gilding gelijk. Gilding kan voor de 2e keer breken, maar van Barneveld weet dit te voorkomen met dubbel 4. Ook leg 6 is een prooi voor de Nederlander. Barney komt in leg 7 op een 170 finish, deze wordt niet benut. Hij kan echter terugkomen, aangezien Gilding niet op een finish staat. Barney gooit de dubbel 10 raak en heeft nog 1 leg nodig voor de volgende ronde. Met een mooie 108 finish heeft Gilding zijn derde leg op zak. Van Barneveld trekt leg 9 op briljante wijze naar zich toe. Hij gooit onder andere 180 en trekt de partij in stijl naar zich toe met een prachtige 121 finish. Van Barneveld treft de goed in vorm zijnde Peter Wright in ronde 2.

Michael van Gerwen 6-5 Vincent van der Voort
De partij van de avond is van start gegaan. Het publiek heeft er met smart op gewacht. Van der Voort mag beginnen. Hij wordt door zijn landgenoot gebroken met een 40 finish. Mike begint de volgende leg met 180, hij faalt op zijn 41 finish maar kan terugkomen en raakt de dubbel 4. Met zijn 40 finish is Vincent van de 0 op het scorebord af en kan tevens zijn eigen leg behouden. Mike mist dubbel 16 maar net voor zijn prachtige 136 finish, Vinnie kan profiteren en breken met dubbel 4. De stand tussen de Nederlanders is gelijk. Met zijn 96 finish heeft Mighty Mike de voorsprong weer te pakken. In leg 6 gaat de jongeman uit Brabant vrolijk verder. Hij wint de leg met een rake dubbel 19. Vincent van der Voort mist de dubbel 8 voor zijn 124 finish maar kan toch terugkomen en zijn 3e leg naar zich toetrekken. Mike komt in leg 8 op 114 te staan, Vincent legt de druk en laat 80 staan. De 114 finish wordt niet uitgegooid, Fast Vinnie maakt er 4-4 van. Vinnie zet zijn vechtlust voort en weet ook de volgende leg te winnen. Mike laat zich niet gek maken en trekt de stand gelijk. Vincent mist dubbels om de partij met zijn 25 finish naar zich toe te trekken. Van Gerwen profiteert met tops en kan opgelucht ademhalen. Michael speelt in de volgende ronde tegen viervoudig Challenge Tour winnaar Ross Smith.

John Part 3-6 Campbell Jackson

Simon Whitlock 6-1 Darren Johnson
Johnson gaat van start maar wordt door zijn Australische tegenstander gebroken. Whitlock verdubbelt zijn voorsprong. Johnson kan zijn tweede leg wel behouden en maakt er 1-2 van. Ook de volgende drie legs zij  een prooi voor The Wizard. Met een 11-dart leg maakt de Australiër een eind aan de partij. In de tweede ronde wacht hem Darren Johnson.

Podium twee:
Ian White 6-1 Mark Lawrence
Gary Anderson 6-4 Andree Welge

Richie Burnett 4-6 Gino Vos
Gino Vos heeft Richie Burnett verslagen met 6-4 nadat hij 1-5 voor wist te komen. De Brabander speelde een sterke wedstrijd. The Fox ging uit de startblokken met een 15 darter. De Prince of Wales sloeg terug met een 100 finish waarna de Nederlander los ging met goeie scores en belangrijke finishes. Burnett liet de schouders steeds verder zakken tot dat hij een maximale score wist te vinden in leg zeven. Na 12 darts staat de Nederlander op een goeie finish als Burnett 100 afmaakt voor zijn eigen leg 2-5. De Hemeco speler begint te twijfelen op de dubbel en laat enkele legs lopen. Dubbel vier is uiteindelijk de dubbel die de overwinning breng voor een 4-6 overwinning. The Fox mag in de volgende ronde tegen Michael Mansell.

Jamie Caven 6-2 Maik Langendorf
Terry Jenkins 1-6 Joe Cullen
Steve Beaton 4-6 Daryl Gurney
Peter Wright 6-3 John Bowles
Kim Huybrechts 6-2 Dean Winstanley
Onze Zuiderbuur wist met ruim 102 gemiddeld Winstanley uit het toernooi te gooien. Hij treft Wayne Jones in de volgende ronde.