Home PDC EC 1e ronde dag 1: Ronny en Barney winnen, Kim en Vincent...

EC 1e ronde dag 1: Ronny en Barney winnen, Kim en Vincent onderuit

Barneveld Raymond misser epc11

Vanavond gaat de Partypoker.net European Championship in Muelheim te Duitsland. Hierbij zullen we al direct twee Nederlanders en twee Belgen in actie zien komen. Ronny Huybrechts opent de avond tegen Stuart Kellet en Kim Huybrechts volgt drie wedstrijden later tegen Simon Whitlock. Vervolgens is het de beurt aan Vincent van der Voort tegen Phil Taylor waarna het stokje wordt overgedragen aan Raymond van Barneveld die het duel mag aangaan met Tomas Seyler.

De Partypoker.net European Championship is live te bekijken via www.livepdc.tv, via dit live scorecenter van de PDC en het wordt uitgezonden door RTL7 in Nederland, Sport1 in Duitsland, Fox Sports in Australiƫ en op Sky in Nieuw Zeeland.

Avondsessie, 20:00 uur – 00:00 uur:
Stuart Kellett v Ronny Huybrechts 3-6
Huybrechts begint erg sterk aan de partij en met o.a. 121-finish en een gemiddelde van ruim 119 kom Huybrechts op een 2-0 voorsprong. Vervolgs loopt de Belg naar een 3-1 voorsprong waarbij het gemiddelde uiteraard wel langzaamaan terug liep. Kellet weet zich echter terug te knokken tot 3-4 waarna beide heren een pijl op de bull missen voor de leg. Huybrechts voorkomt dat Stuart Kellet weer op gelijke hoogte komt en maakt er 5-3 van. The Rebel, zoals de bijnaam van Ronny Huybrechts luidt, maakt het in de leg erop af en wint met 6-3 van Stuart Kellet.

Jamie Caven v Dave Chisnall 6-0
Jamie Caven opent evenals Huybrechts een partij eerder erg sterk met gemiddeldes rond de 120 na de eerste 3 legs. De in vorm verkerende Caven loopt uit naar 4-0 en daar waar de vijfde leg naar Chisnall moest gaan worden de grote vlakken gemist waardoor Caven alsnog de kans krijgt vanaf 118 en deze kans grijpt hij met beide handen aan, 5-0. Hierna was er een korte onderbreking maar dit bleek enkel uitstel van executie voor Chisnall. Met 6-0 wint Jabba overtuigend van Chizzy.

Colin Lloyd v Peter Wright 6-4
De heren houden elkaar in de beginfase in evenwicht en met een 3-2 voorsprong gaat Lloyd de pauze in. Na de onderbreking maakt hij er 4-2 van waarna Peter Wright een 157-finish noteert. Lloyd loopt daarentegen uit naar 5-4 en bersluit de partij met een 116-finish terwijl zijn gekleurde tegenstander stond te wachten op dubbel 20 om er een beslissende laatste leg uit te slepen.

Robert Thornton v Brendan Dolan 6-2
Thornton had nogal last van een spier in zijn linkerschouder maar hier was in zijn spel weinig aan te merken. Zijn rechterarm functioneerde nog uitstekend en hiermee liet hij degelijk spel zien. Dolan was slechts twee legs gegund en dus stond er na 8 legs een eindstand van 6-2 in het voordeel van Thornton op het scorebord.

Simon Whitlock v Kim Huybrechts 6-4
Simon Whitlock loopt voor de pauze al uit naar een 4-1 voorsprong, mede doordat Kim een 126-finish mist op de bulls-eye. Na de pauze laat de Belg zich echter van zijn beste kant zien en vecht hij sterk terug. Hij mist een 140-finish op dubbel 10 maar komt toch terug tot 4-4. Simon Whitlock mist een 147-finish en Kim kan profiteren vanaf 24 maar hij mist dubbel 12, dubbel 6 en dubbel 3 en geeft daarmee de partij alsnog uit handen. Whitlock maakt 5-4 en besluit de partij in de 10e leg met een 110-finish voor de wedstrijd.

Phil Taylor v Vincent van der Voort 6-3
Taylor trok de eerste 3 legs naar zich toe en de uitstraling van Van der Voort beloofde vooralsnog weinig goeds ondanks het feit dat hij nipt een 138-finish miste. The Power liet ook kansen liggen en daardoor kwam de Nederlander nog voor de onderbreking terug tot 2-3. Na de pauze maakte de man uit Stoke-on-Trent een tandje bij en hierna was Van der Voort nog slechts 1 leg gegund. Met 6-3 wint Taylor en nemen we afscheid van de eerste Nederlander.

Raymond van Barneveld v Tomas Seyler 6-1
Van Barneveld opent de partij sensationeel met een 156-finish maar dit was ook direct het eerste en enige hoogtepunt in de partij. Een zwak optreden van beide heren was het vervolg waarbij Seyler vaak mocht aanleggen voor de dubbels maar hij wist er slechts 1 te raken. Raymond wint de partij met 6-1 en mag zich gaan opmaken voor een duel tegen Robert Thornton in de volgende ronde.

James Wade v Mark Webster 6-2
.