Home PDC EC 2e ronde middag: Jelle Klaasen verslaat Justin Pipe

EC 2e ronde middag: Jelle Klaasen verslaat Justin Pipe

Klaasen Jelle epc11

Vanmiddag staat het begin van de tweede ronde van de Partypoker.net European Championship in Muelheim te Duitsland op het programma. Hierbij zal onder andere Nederlander Jelle Klaasen in actie komen. Jelle Klaasen speelt in de eerste wedstrijd van de middag tegen Justin Pipe na gisteren van de nummer 7 van de wereld, Wes Newton, te hebben gewonnen. Ook titelverdediger Simon Whitlock komt in actie, hij speelt tegen Colin Lloyd.

De Partypoker.net European Championship is live te bekijken via www.livepdc.tv, via dit live scorecenter van de PDC en het wordt uitgezonden door RTL7 in Nederland, Sport1 in Duitsland, Fox Sports in Australië en op Sky in Nieuw Zeeland.

Middagsessie:
Jelle Klaasen v Justin Pipe
Andy Hamilton v Paul Nicholson
Simon Whitlock v Colin Lloyd
James Wade v Jamie Caven

Jelle Klaasen (103.76) 10-6 Justin Pipe (98.01)
Justin Pipe begint aan de eerste leg en haalt deze via een finish van 25 binnen, ondanks een 180 van Klaasen. In de derde leg straft Klaasen een misser van Pipe op bullseye door 61 uit te gooien. Klaasen mist bullseye nipt voor 170 om the Force te breken. Deze geeft de Nederlander niet opnieuw een kans door dubbel 16 te gooien. De eerste break wordt in de vierde leg gemaakt als Pipe 66 uitgooit voor 3-1. El Matador weet na een misser van Pipe in de vijfde leg meteen terug te breken en komt terug tot 3-2.

Klaasen begint na de pauze gelijk met een maximale score en gooit de leg in 12 darts uit via een 121 finish. In de zevende leg, door Pipe begonnen, gooit de voormalig wereldkampioen opnieuw een hoge finish van 110 om nu op een break voorsprong te komen: 4-3. De break wordt niet verzilverd want Pipe gooit 83 uit in de achtste leg na een misser van Klaasen op de grote 20. Pipe mist dubbel 12 nipt voor 144 in de negende leg maar raakt bij de herkansing dubbel 6 om opnieuw de voorsprong in handen te nemen. Na 10 legs gaat het opnieuw gelijk op als Klaasen dubbel 9 raakt voor 5-5.

Justin Pipe neemt na de pauze opnieuw een voorsprong door 64 uit te gooien voor 6-5. In de twaalfde leg mist ook Pipe de maximale finish en Klaasen straft dit af door dubbel 18 te gooien. De break komt de dertiende leg alsnog als Klaasen de op één na hoogste finish van 167 uitgooit. Ondanks een 180 van Pipe de volgende leg weet Klaasen opnieuw een hoge finish van 106 te produceren om voor het eerst een break te verzilveren. Klaasen gaat door met de hoge finishes en produceert ook nog een 91 finish in twee pijlen om op één leg van de overwinning te komen. Via dubbel 18 komt de laatste leg ook op het scorebord en is de eerste kwartfinalist een Nederlander: Jelle Klaasen verslaat Justin Pipe.

Andy Hamilton (89.74) 10-8 Paul Nicholson (87.19)
Paul Nicholson opent de partij en mist gelijk bullseye voor een 164 finish. Bij de herkansing komt hij alsnog 1-0 voor via dubbel 4. De tweede leg gaat naar Andy Hamilton en The Hammer krijgt de derde leg ook kansen als Nicholson mist, maar bij de herkansing gooit hij dubbel 10 om opnieuw de voorsprong te nemen.  De volgende twee legs gaan naar Hamilton, die door een break op voorsprong komt voor de pauze: 3-2.

Na de pauze breekt de Australiër meteen terug en brengt de stand weer gelijk. In de zevende leg komt the Asset opnieuw op voorsprong via dubbel 11: 4-3.  Nicholson mist tops voor 160 om The Hammer opnieuw te breken maar krijgt een herkansing als Hamilton drie keer dubbel 8 mist en raakt dubbel 5 voor 5-3. Ook de negende leg gaat na missers van beide mannen naar Nicholson. Voor de pauze weet The Hammer toch nog een leg te winnen door een hoge 130 finish en komt voor de tweede pauze terug tot 6-4.

De eerste leg na de pauze gaat naar de Australiër: hij gooit 80 uit voor 7-4.  De volgende twee legs gaan naar the Hammer, die Nicholson breekt om terug te  komen tot 7-6. The Hammer zet dit door door 25 uit te gooien in de veertiende leg en de stand gelijk te trekken. Onder luid gejoel van het publiek mist Nicholson meerdere pijlen op de dubbels en hiervan profiteert The Hammer om opnieuw de voorsprong te pakken en te breken: 8-7. The Hammer komt op één leg van de overwinning ondanks 3 missers op tops waar The Asset niet van kan profiteren. De volgende leg gaat wel gemakkelijk naar de Australiër, maar het blijkt al te laat, want The Hammer pakt zijn tiende leg via dubbel 6 en verslaat Paul Nicholson.

Simon Whitlock (99.52) 10-6 Colin Lloyd (92.69)
Colin Lloyd mag beginnen aan de eerste leg en weet deze ook te winnen voor een vroege voorsprong. Via dubbel 8 houdt ook Simon Whitlock zijn eigen leg en zo is het 1-1. Ook de volgende twee legs gaan naar de speler die de leg is begonnen en zo staat het 2-2. Beide spelers missen een pijl op tops in de laatste leg voor de pauze, maar Lloyd weet als eerste dubbel 10 te raken en komt zo op een 3-2 voorsprong voor de pauze.

Via een 74-finish pakt de Australiër de eerste leg na de pauze. In de zevende leg staat Whitlock als eerste op een dubbel, maar Jaws gooit 87 uit via dubbel 5 en zo staat er nog steeds geen break op het scorebord. The Wizard lijkt ook niet van plan dit te laten gebeuren: hij begint de achtste leg met 180. Via dubbel 16 wordt de stand opnieuw gelijk getrokken. Via dubbel 12 komt in de tiende leg alsnog de eerste break in het voordeel van Whitlock. Via tops verzilvert de Australiër de break en gaat de tweede pauze in met een 6-4 voorsprong.

In de elfde leg neemt Lloyd een grote voorsprong en komt als eerste op dubbel 20. Ondanks een 180 van Whitlock mist Lloyd niet en komt zo terug tot 6-5. Jaws krijgt een kans op een rebreak de volgende leg, maar weet 119 niet weg te poetsen en via tops komt Whitlock alsnog op 7-5. Ook de volgende twee legs gaan naar wie hem begonnen is en zo staat Lloyd nog een break achter op 8-6. Beide mannen gooien 180 in de vijftiende leg en beide mannen missen een pijl op een dubbel, maar Whitlock trekt aan het langste eind en komt een dubbele break voor op één leg van de overwinning. Via een finish van 66 boekt Whitlock zijn ticket
voor de kwartfinale.

James Wade 2-10 Jamie Caven
Jamie Caven opent de partij en staat als eerste op een finish en gooit dubbel 6 voor 1-0. In de tweede leg krijgt Jabba gelijk een kans om The Machine te breken en doet dit via dubbel 10: 2-0. Ook de derde leg gaat naar Jamie Caven via een finish van 25. In de vierde leg mist Wade tops voor 96 met Caven op 48. Jabba aarzelt wederom niet en komt zo op 4-0. Ondanks een 180 van Caven in zijn eigen vijfde leg weet Wade Cave terug te breken en Caven verliest voor het eerst in dit toernooi een leg.

Wade gooit in de zesde leg 56 uit om zijn aantal gewonnen legs te verdubbelen en terug te komen tot 4-2. Caven begint de zevende leg met 180 en 140 en staat als eerste op dubbel 12 en komt op 5-2. In leg 8 neemt Caven opnieuw een grote voorsprong en weet James Wade opnieuw te breken voor 6-2. Wade lijkt voorlopig
geen aansluiting te kunnen vinden want ook de negende leg gaat opnieuw gemakkelijk naar Jamie Caven via een finish van 65. Ook de tiende leg gaat naar Jabba die zo in de tweede pauze op twee legs van de overwinning staat.

In de elfde leg mist Wade tops voor 78 en Caven weet hier opnieuw van te profiteren via dubbel 18 en komt zo op één leg van een ruime overwinning. In de twaalfde leg gooit Caven nog een 180 met Wade op dubbel 16, maar na ruzie met het publiek mist Wade drie pijlen op dubbel 16 en Caven gooit via dubbel 14 zichzelf naar
de kwartfinale.