Home PDC EDO 2e ronde middag: Kim Huybrechts overtuigend naar ronde 3

EDO 2e ronde middag: Kim Huybrechts overtuigend naar ronde 3

PDC Dusseldorf18

De European Tour 3, de European Darts Open, werd vanmiddag voortgezet met de eerste helft van de tweede ronde. Kim Huybrechts, de enige Belg die nog in de race is, heeft zich bij de laatste 16 kunnen voegen met een overtuigende overwinning van 6-1 op de finalist van de UK Masters Stuart Kellett. The Hurricane eindigde met een prachtig gemiddelde van 109. In de volgende ronde wacht hem Raymond van Barneveld of Kevin Painter.

Ook Peter Wright, Terry Jenkins, Jamie Caven, Justin Pipe, Gary Anderson, Brendan Dolan en Robert Thornton zien wij in de derde ronde terug. Van de Nederlanders zijn Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen nog in de race. Zij zullen vanavond in actie komen als de tweede helft van de laatste 32 wordt afgewerkt. Barney zal dan tegen Kevin Painter spelen, Mighty Mike zal met Wayne Jones aan de oche verschijnen.

De partijen worden gespeeld over best of 11 legs en zijn te zien via LIVEPDC.TV of via www.justin.tv. Ook kunnen de partijen via het live scorecenter van de PDC gevolgd worden.

Onze fotoreportage vanuit Düsseldorf is hier te zien.

Speelschema 2e ronde middagsessie:
Kim Huybrechts 6-1 Stuart Kellett
Peter Wright 6-3 Mark Webster
Ronnie Baxter 3-6 Terry Jenkins
Dave Chisnall 3-6 Jamie Caven
Justin Pipe 6-2 Mark Cox
Ian White 3-6 Gary Anderson
John Part 0-6 Brendan Dolan
Robert Thornton 6-4 Alex Roy

Updates:

Kim Huybrechts
6-1 Stuart Kellett
Kim wint zijn 1e ronde partij overtuigend met 6-1 en een gemiddelde van 109. Met onder andere een 180 en een 13-dart leg maakte hij er 1-0 van. Kellett maakte gelijk met een 12-darter. Met een 11-dart leg eiste de Belg zijn voorsprong weer op en brak vervolgens met een 12-dart leg. Met dubbel 16  maakte hij er 4-1 van. Ook leg 6 trok hij naar zich toe met een 11-darter. Beide mannen gooien 180-ers in leg 7. Kellett mist dubbel 6 en 3 om in de partij te blijven en Huybrechts kon er een eind aan maken.

Peter Wright 6-3 Mark Webster
Peter Wright heeft zijn 2e rond epartij met 6-3 gewonnen. Webster pakte de openingsleg met dubbel 2 maar daarna won Wright de drie opeenvolgende legs met finishes van 51, 86 en dubbel 10. Met een 13-dart leg via tops verkleinde de man uit Wales zijn achterstand naar 1 leg. Met een mooie 136 finish vergrootte Wright zijn voorsprong wederom naar 2 legs. Websster knokte met een 75 finish en maakte er 3-4 van. Wright won leg 5 met een rake tops en trok de partij naar zich toe met dubbel 16.

Ronnie Baxter 3-6 Terry Jenkins
Jenkins heeft een 3e ronde plek kunnen bemachtigen na een 6-3 winst op Ronnie Baxter. Baxter gooit een 180 in de openingsleg maar Jenkins snoept de leg af met een 14-darter via tops. Met een 84 finish trekt Baxter de stand gelijk. Jenkins pakt de drie opeenvolgende legs en leidt met 4-1. In leg 4 gooide The Raging Bull gooide twee 180-ers in leg 4 en eindigde met een 106 finish. Met een 90 finish heeft The Rocket zijn 2e leg op zak. Jenkins dendert verder met een 102 finish in leg 7 en heeft nog 1 leg nodig voor de 3e ronde. In deze leg werd er door beide mannen 180 gegooid. Met een 13-dart leg kan Ronnie in de partij blijven. Jenkins maakt het echter in leg 9 af met onder andere een 180 en een 80 finish.

Dave Chisnall 3-6 Jamie Caven
Met een 6-3 overwinning op Dave Chisnall heeft mag Caven zich ook 3e ronde kandidaat noemen. Caven pakte de openingsleg met een 13-darter. Ook de volgende leg was een prooi voor Jabba. Chizzy maakte er 2-2 met onder andere een 180 in zowel leg 3 als 4. Caven pakte de 5e leg via tops. In de volgende leg gooien beide mannen 180 maar Jamie pakt de leg via zijn 60 finish en leidt met 5-2. Chisnall maakt er via tops 3-5 van. Chizzy knokt verder in leg 9 met een 180 maar kan niet in de partij blijven doordat hij twee pijlen mist op dubbel 18. Caven straft af via tops en heeft de zege te pakken. In de volgende ronde wacht hem Phil Taylor of Mervyn King.

Justin Pipe 6-2 Mark Cox
Cox gaat sterk van start met een 180 en pakte de eerste leg met dubbel 10. Pipe zit hem meteen achterna en brengt de stand in evenwicht. Met een 14-darter via tops maakt Pipe er 2-1 van. Met dubbel 12 breekt Cox terug maar Pipe wint de drie volgende legs met een 13-darter, 64 finish en 75 finish. In leg 8 gooit Pipe een 180 en weet de partij naar zich toe te trekken als zijn tegenstander enkele dubbels mist om in de partij te blijven.

Ian White 6-3 Gary Anderson
Gary Anderson heeft zich bij de laatste 16 kunnen voegen met een 6-3 zege op Ian White. De Schot pakt de openingsleg met dubbel 8. White beantwoordt met een 13-darter en trekt de stand gelijk. Met onder andere een 180 en een 96 finish heeft The Flying Scotsman de voorsprong weer te pakken. Met tops brengt White de stand wederom in evenwicht. White gooit een 180 in de volgende leg maar Anderson snoept de leg af met een 121 finish. Met onder andere een 180 en tops leidt de Schot met 5-2. Anderson kan het in leg 8 niet afmaken vanwege gemiste dubbels en White straft dit af door de leg naar zich toe te trekken. In leg 9 kan Anderson het wel afmaken met zijn 86 finish.

John Part 0-6 Brendan Dolan
Brendan Dolan mag zich de eerste speler noemen die een whitewash neerzet op de European Tour 3. De mna uit Noord-Ierland pakte de eerste leg met een 91 finish en breekt zijn tegenstander in de tweede leg. Met onder andere een 180 en een 12-dart leg is het al 3-0 voor Dolan. Met zijn 56 finish heeft hij weer een break te pakken. John Part heeft niets te zeggen. Met zijn 88 finish via de bull dendert hij verder en heeft nog 1 leg nodig voor de whitewash en voor de derde ronde. Part mist dubbels om in de partij te blijven en om een whitewash te voorkomen. Brendan trekt de winst met dubbel 16 naar zich toe.

Robert Thornton 6-4 Alex Roy
De laatste speler die zich vanmiddag bij de laatste 16 heeft kunnen voegen is Robert Thornton. Dit deed hij met een 6-4 overwinning op Alex Roy. De Schot ging sterk van start met onder andere een 180 en een 55 finish. In leg twee weet hij met tops te breken. Met onder andere zijn tweede 180 en een 91 finish leidt hij met 3-0. Met een 13-dart leg is Roy van de 0 af. Met een 101 finish en een 72 finish zijn ook de twee opeenvolgende legs een prooi voor de Engelsman. De stand is gelijk. Roy dendert verder en met dubbel 3 heeft hij de voorsprong te pakken. De Schot vind het mooi geweest en maakt gelijk met dubbel 4. Roy kan weer de voorsprong nemen maar mist de bullseye voor de 5-4. The Thorn straft af met tops. Het duo gooit 180 in de volgende leg. Thornton komt als eerste op een finish te staan en pakt de zege met dubbel 4 na een spannende strijd.

Tweede ronde avondsessie:
Paul Nicholson v James Wade
Wes Newton v Colin Osborne
Andy Hamilton v Andy Parsons
Adrian Lewis v Richie Burnett
Raymond van Barneveld v Kevin Painter
Phil Taylor v Mervyn King
Michael van Gerwen v Wayne Jones
Simon Whitlock v Arron Monk

Derde ronde zondagmiddag:
van Gerwen/Jones v Terry Jenkins
Gary Anderson v Brendan Dolan
Robert Thornton v Peter Wright
Newton/Osborne v Hamilton/Parsons
Whitlock/Monk v Nicholson/Wade
Justin Pipe v Lewis/Burnett
van Barneveld/Painter v Kim Huybrechts
Jamie Caven v Taylor/King