Home PDC Overzicht uitgestelde PDC en BDO/WDF toernooien

Overzicht uitgestelde PDC en BDO/WDF toernooien

De coronacrisis heeft ook de dartswereld hard getroffen. De diverse dartsbonden zien zich genoodzaakt tal van toernooien uit te stellen naar latere data in het jaar of erger nog: enkele toernooien mogelijk af te lassen.

Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer. Welke toernooien zijn ook alweer uitgesteld? En wanneer gaan de uitgestelde toernooien door? Voor welke toernooien is er reeds een nieuwe datum en voor welke toernooien nog niet? We praten je in onderstaande overzichten bij met de belangrijkste toernooien.

(Dit artikel zal steeds ge-update worden)

PDC en PDC gerelateerde toernooien
-De PDC Asian Tour werd als een van de eerste toernooien uitgesteld. Deze Tour die in het weekend van 28 en 29 maart op de Filipijnen afgetrapt zou worden, begint nu op 9 mei. Op 9 en 10 mei worden de eerste en tweede Tour gespeeld in Seoul (Zuid-Korea) en op 30 en 31 mei worden de derde en vierde Tour gespeeld in Kobe (Japan). Data voor de overige Tours worden nog bekendgemaakt.
-De European Darts Grand Prix (ET2) in Sindelfingen, Duitsland die van 20 tot en met 22 maart gehouden zou worden, is verplaatst naar 29 tot en met 31 mei.
-De derde European Tour van het jaar, de European Darts Open in Leverkusen, Duitsland, stond ingepland voor 27 tot en met 29 maart en wordt nu gespeeld van 7 tot en met 9 augustus.
-De German Darts Grand Prix, die vierde European Tour van 2020, stond op de kalender voor 11 tot en met 13 april en wordt nu gespeeld van 31 juli tot en met 2 augustus.
-De Premier League double-header in Ahoy, Rotterdam (oorspronkelijk 25 en 26 maart) is verschoven naar 9 en 10 september.
-Het openingsweekend van de Championship Darts Corporation dat van 20 – 22 maart in Ontario, Canada van start zou gaan is ook uitgesteld. Nieuwe data volgt te zijner tijd. Het tweede weekend van de CDC Tour, 15 tot met 17 mei, gaat onder voorbehoud door.
-De DPA Winmau Darts East Devonport Pro Tour, ingedeeld van 3-5 april, gaat niet door. De opening van deze Pro Tour is verschoven naar september, de precieze data volgt nog.
-De premier League avond van 19 maart in Newcastle is verschoven naar 1 oktober.
-Ticket verkoop voor de World Grand Prix is uitgesteld. Aanvankelijk zou de ticket verkoop voor het ‘dubbel-in-dubbel-uit’ toernooi op 17 en 19 maart van start gaan voor respectievelijk de voorverkoop en de algemene verkoop.
-Van de baan zijn ook het Development Tour weekend van 21-22 maart en het Players Championship weekend van 28-29 maart. Meer info volgt.
-De Junior Darts Coroporation heeft zijn toernooien van 11 april uitgesteld. Ook JDC sessies en JDC gerelateerde evenementen gaan voorlopig niet door.
-De PDC heeft ook deze toenooien in april van de kalender geschrapt:
Players Championships – 4-5 april
European Tour 5-6 Qualifiers – 6 april
PDC Unicorn Challenge Tour 5-8 – 10-12 april
European Tour 7 Qualifier – 17 april
Players Championships – 18-19 april
-De Premier League avonden in Belfast en Sheffield op respectievelijk 2 en 9 april gaan niet door. De Premier League avond in Sheffield is verschoven naar 2 juli, voor de avond in Belfast is er nog geen datum.
Ook deze Premier Legue toernooien in april gaan niet door:
Eerder donderdag 16 april, The Manchester Arena – Nu donderdag 24 september
Eerder donderdag 23 april, Mercedes-Benz Arena Berlijn – Nu donderdag 3 september
Eerder 30 april, Birmingham Arena – Nu donderdag 30 juli
-De WSoD Nordic&Baltic van 12-13 juni is verschoven naar 23 en 24 oktober.

BDO/WDF toernooien
-De Hongarije Darts Federatie is van mening dat de veiligheid en gezondheid ten alle tijde voorop staat en doet de Boedapest Open voorlopig in de koelkast. De federatie verbiedt ook alle indoor evenementen met participanten boven de 100.
-De Torshavn Darts Open and Faroe Islands Darts Open, die gepland stonden voor 14-15 maart, zijn verschoven naar 23-25 oktober.
-De Gibraltar Open van 21 maart is uitgesteld.
-De WDF Youth Challenge die van 21-22 maart in Wenen zou worden gespeeld, is verschoven naar een latere datum.
-Griekenland Open en Acropolis Darts Open, gepland voor 4 en 5 april, zijn opgeschort.
-Dit geldt ook voor de Sylt Open en Sylt Masters die van 13 tot en met 15 maart in Duitsland zouden worden gespeeld.
-Estonian Open & Estonian Masters 2020, gepland voor 17-19 april, gaan niet door en worden mogelijk afgelast.
-De WDF Americas Cup op 24-26 juli zijn uitgesteld. Nadere informatie volgt.
-De Icelandic Darts Association heeft bekendgemaakt dat de Winmau Iceland Open en de Iceland Masters worden verplaatst.
-De Duitse toernooien Bull’s German Open en Darts Masters, gepland op 17-19 april, zullen geen voortgang vinden op deze data.
-Virginia Beach Classic Youth, oorspronkelijk 27-29 maart, is opnieuw ingedeeld van 16 tot en met 18 oktober.
-South Island Masters die van 10-12 april gespeeld zou worden krijgt te zijner tijd nieuwe data.
-Mediterranean Open 23-24 mei en Mediterranean Masters 25-26 mei zijn voorlopig van de kalender. Beide toernooien worden in Turkije gespeeld.
-De Deense Darts Bond heeft laten weten dat de volgende toernooien niet door zullen gaan: Nordic Cup van 29 april – 1 mei en de Denmarken  Open en Denmarken Masters van 1 tot en met 3 mei.
-Slovenia Darts Open, gepland voor 30 mei, wordt niet gehouden.
-Finnish Open en Finland Masters staan op de kalender ingedeeld voor 15 tot en met 17 mei. Beide toernooien gaan vooralsnog niet door op deze data.
-Canadian Open is gecanceld. Dit toernooi zou van 19 tot en met 21 juni gehouden worden.
-Winmau Lithuanian Open en Winmau Vilnius Open (9-10 mei) zijn gecanceld.
-NZDC maakt bekend dat de North Island Masters (25-26 april) niet doorgaan.
-Winmau Polish Open & Police Masters, gepland voor 22-24 mei, krijgen te zijner tijd een nieuwe datum.
-Swiss Open en Helvetia Open die van 5-7 juni gespeeld zouden worden, gaan niet door.
-Ook Welsh Classic en Welsh Open gaan voorlopig de koelkast in. Deze toernooien zouden van 8-10 mei gespeeld worden.

NDB
Alle evenementen en competities die door de NDB georganiseerd worden, onder andere SuperLeague en LaCo, zijn definitief tot en met 31 maart afgelast. De Nederlandse Darts Bond verzoekt dringend alle lidorganisaties en andere organisatoren van (darts)competities en toernooien dit besluit over te nemen. Ook het 4 Nations Tournament is geannuleerd.