Home PDC WGP dag 1 Van Gerwen en Van den Bergh winnen, Huybrechts en...

WGP dag 1 Van Gerwen en Van den Bergh winnen, Huybrechts en Van Duijvenbode exit

BETFRED WORLD MATCHPLAY 2021 WINTER GARDENS, BLACKPOOL, PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 JONNY CLAYTON V DIRK VAN DUIJVENBODE DIRK VAN DUIJVENBODE IN ACTION

De 2022 editie van de BoyleSports World Grand Prix ging om 20:00 uur van start. Tijdens de World Grand Prix moet er niet alleen met een dubbel geëindigd worden maar ook worden begonnen. Welshman Jonny Clayton is de verdedigend kampioen en speelde op de openingsavond tegen Dirk van Duijvenbode. Aubergenius liet zich uit zijn spel halen door het publiek, zichtbaar geïrriteerd zakte de concentratie weg en glipte daarmee ook de wedstrijd uit zijn handen. Michael van Gerwen kwam ook in actie, 10 jaar geleden was de World Grand Prix zijn eerste TV titel voor Mighty Mike. Ditmaal trof Van Gerwen Anderson in de eerste ronde, de eerste set was abominabel op de dubbel, in de tweede set begon het te lopen. Van Gerwen wist een eindsprint te trekken om de winst binnen te halen. Dimitri van den Bergh was de eerste op maandagavond die drie sets nodig had om Dave Chisnall te verslaan, zijn landgenoot Kom Huybrechts moest de hele wedstrijd achter Peter Wright aan. Telkens wist The Hurricane terug te knokken maar kwam toch te kort om in de World Grand Prix te blijven. 

Het hele toernooi is LIVE te volgen op Viaplay, klik hier om naar ViaPlay te gaan. Klik hier voor ons World Grand Prix toernooicenter. Updates volgen in dit artikel nadat het toernooi is gestart. 

De wedstrijd samenvattingen openingsavond, de eerste ronde:
Callan Rydz (85.84) 0-2 Krzysztof Ratajski (90.21) (2-3; 1-3)
De Pool Ratajski wist 0-2 voor te komen waarna Rydz twee legs op rij wist te pakken en één pijltje miste om de set te pakken. Ratajski wist wel de leg te finishen met twee pijlen. De 45-jarige The Polish Eagle kwam ook na de pauze in set twee op 0-2. De 24-jarige Engelsman Rydz kon gebruikmaken van de misser van de Pool in leg drie die met 75 over voor de bull ging maar de dubbele raakte waardoor Rydz de leg kon pakken.

Brendan Dolan (81.88) 0-2 Stephen Bunting (86.85) (2-3; 1-3)
De eerste set ging volledig met de darts mee, Bunting begon de set en wist deze dus ook te winnen. Bunting had de eerste maximale opening met 160 en wist de derde leg in 13-darts te winnen. Na de pauze weet Bunting in de derde leg te breaken en vervolgens met een magische 11-darter de wedstrijd te beslissen.

Chris Dobey (90.85) 2-0 Luke Humphries (78.31) (3-2; 3-0)
In de eerste set laat Humphries de set weglopen door te veel missers op de opende dubbel. Na de pauze zijn het de hoge finishes van Dobey die het verschil maakte, Dobey opende met een 136-finish gevolgd door een 138-finish. In de derde leg van set twee mocht Dobey beginnen, Luke Humphries krijgt nog één pijl op de bull maar mist waardoor Dobey door is naar ronde twee.

Dimitri Van den Bergh (86.2) 2-1 Dave Chisnall (87.52) (3-1; 2-3; 3-2)
In de openingsset weet Chisnall 126 uit te gooien voor 1-1. De Belg behoud zijn leg waarna Chizzy vier pijlen mist om te finishen waarmee Van den Bergh de set pakt. Na de pauze begint Chisnall aan de tweede set waarin de eerste drie legs met de darts mee gaan. In de leg van de Belg gooit Chisnall een goede leg en mist één pijl op tops voor de break waarna Van den Bergh 81 uitgooit op de bull voor 2-2. De dreammaker heeft vervolgens vier pijlen nodig om de beslissende leg te openen terwijl Chizzy wel meteen binnen was. De Engelsman gooit 63 uit met twee pijlen om de set te pakken. Voor het eerst deze editie spelen we een derde set, beide titanen behouden de eigen legs waardoor er een alles beslissende vijfde leg gespeeld moet worden die Van den Bergh begint. De Belg mist een pijltje om te openen maar maakt verder geen fout en gooit de leg uit in 13-darts.

Jonny Clayton (82.24) 2-1 Dirk van Duijvenbode (83.69) (1-3; 3-1; 3-1)
Van Duijvenbode weet de eerste twee legs te pakken, beide legs komt hij vanaf 132 en laat twee keer tops over. In de derde leg mist de Nederlander drie pijlen op dubbel 16 voor de set. Van Duijvenbode maakt het goed door 156 uit te gooien in de vierde leg voor de set. In de tweede set begint Aubergenius goed met een 13-darter, Clayton behoud zijn eigen leg en slaat genadeloos met een 12-darts 130-finish. Langzaam begint van Duijvenbode zich meer en meer te ergeren aan iemand in het publiek waardoor de concentratie minder wordt en Clayton set twee pakt. In de derde set mist Aubergenius dubbel zeven om 134 uit te gooien waardoor Clayton op 1-0 komt. In de tweede leg is de Nederlander nog altijd met het publiek bezig en geeft de leg af. Van Duijvenbode overleefd vervolgens twee wedstrijdpijlen en maakt 2-1. In de vierde leg van set drie krijgt de Westlander nog een kans vanaf 111 maar mist dubbel zestien waarna Clayton de wedstrijd in het slot gooit. 

Peter Wright (94.36) 2-0 Kim Huybrechts (93.74) (3-1; 3-2)
De Belg komt 2-0 achter waarna Huybrechts met een 14-darter 2-1 maakt maar de set moet afstaan aan Wright. Ook in de tweede set komt The Hurricane 2-0 achter, de Belg gooit 128 uit voor 2-1 en met een 101-finish maakt hij 2-2. Huybrechts komt net te kort en de kleurrijke Wright gooit met een 13-darter de deur dicht.

Michael van Gerwen (89.43) 2-0 Gary Anderson (83.59) (3-0; 3-2)
In de eerste set weten de mannen de openingsdubbel goed te vinden maar de finish is voor beide bijzonder slecht. Toch sleept de Nederlander met 3-0 de eerste set binnen met 3 uit 16 pijlen op de dubbel. Na de pauze komen de mannen fris terug en zien we ze beter in de wedstrijd komen. Van Gerwen komt 1-0 voor waarna Anderson zijn leg behoud en met een 84-finish breakt voor 1-1. Mighty Mike gooit een strakke 15-darter voor de rebreak en weet deze te verzilveren met een 106-finish in 12-darts voor de winst.

Jose de Sousa (87.99) 0-2 Adrian Lewis (94.7) (2-3; 2-3)
De eerste twee legs zijn breaks aan beide kanten, vervolgens behouden beiden de eigen leg. In de beslissende vijfde leg weet Adrian Lewis 101 uit te gooien om de set te pakken. In set twee komt Lewis 2-0 achter maar vecht zich als een ware Houdini terug in de wedstrijd. In de derde leg gooit Jackpot 147 uit en hij besluit de wedstrijd met een 70-finish in 15-darts.