Home PDC Eerste internationale spelers voor het PDC WK 2013 zijn bekend

Eerste internationale spelers voor het PDC WK 2013 zijn bekend

Haruki_Muramatsu

Het Ladbrokes wereldkampioenschap 2013 wordt van 14 december 2012 tot en met 1 januari 2013 gehouden en bestaat uit een deelnemersveld van 72 spelers. De top 32 spelers van de PDC Order of Merit op 25 november 2012 zijn geplaatst, evenals 16 ongeplaatste spelers van de Pro Tour Order of Merit en 4 ongeplaatste spelers van de European Order of Merit. Deze spelers zullen in de eerste ronde aanvangen.

De 52 geplaatste spelers worden in de eerste ronde vergezeld door de winnaar van de Noord-Amerikaanse Pro Tour Darin Young. Ook de winnaar van het PDPA kwalificatie toernooi dat op 26 november wordt gehouden, stroomt de eerste ronde in samen met de DPA Australian Grand Prix kampioen en winnaar van de Oceanic Masters op 28 november.

Er zullen 16 spelers in de voorronde strijden. Deze 16 spelers bestaan voornamelijk uit internationale spelers, die uit diverse kwalificatietoernooien voortkomen. Kampioen van Nieuw Zeeland Dave Harrington is zeker van deelname. Ook de Japanner Haruki Muramatsu en de Duitser Andree Welge zijn van de partij. Welge kwalificeerde zich door het Bild Superdarter toernooi te winnen. Bild Superdarter is het grootste toernooi dat ooit in Duitsland is gehouden en werd gedurende zes maanden gespeeld. In de finale die het afgelopen weekend werd gespeeld, versloeg Andree Welge zijn landgenoot Tomas Seyler met 2-1. Welge won een plek op het wereldkampioenschap en ging daarnaast ook nog met een cheque van €100.000,- naar huis.

Ook SDC Order of Merit winnaar Jarkko Komula en runner-up Jani Haavisto zullen de reis naar Alexandra Palace maken. De winnaar van de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay op zondag 14 oktober, plaatst zich ook voor het wereldkampioenschap. De winnaars van de internationale kwalificatietoernooien in Zuid-Afrika, China en De Filipijnen zullen het podium in Ally Pally ook betreden. Verder worden er in de komende weken nog regionale toernooien gehouden in West-Europa, Oost-Europa, Zuid-Europa en Zuid-Azië. De nummer twee van de PDPA Qualifier en de nummer één op de Youth Tour Order of Merit zullen ook in de voorronde starten. Een laatste plaats moet nog worden aangevuld en wordt nader bekend gemaakt.

Dartfreakz.nl zal op korte termijn een apart artikel plaatsen over de gekwalificeerde Nederlanders en Belg Kim Huybrechts.

Kaarten voor het wereldkampioenschap zijn te verkrijgen via www.seetickets.com/darts of via het telefoonnummer 0844 871 8807. Info omtrent VIP plaatsen is te verkrijgen via het telefoonnummer 01277 359933. 

.