Eerste vier winnaars toegevoegd aan het  Team Taylor project PDC
PDC

Eerste vier winnaars toegevoegd aan het Team Taylor project

Eerste vier winnaars toegevoegd aan het  Team Taylor project

In april dit jaar lanceerde Phil Taylor het 'Team Taylor' initiatief, waarbij de grootmeester in samenwerking met Rileys op zoek gaat naar een nieuw talent.

Het ‘Team Taylor' initiatief houdt in dat de beste scores van de deelnemers gedurende 24 weken bijgehouden worden in Rileys speelgelegenheden door het hele land. De 24 weken werden verdeeld in twee sessies namelijk week 1-12 en daarna week 13-24. Het inschrijfgeld bedraagt £10,- per speler. De beste spelers die met de hoogste scores eindigen, strijden dan op 9 december in een nationale finale om één van de 16 tickets ten behoeve van de Qualifying School 2013. De 16 beste spelers verdienen namelijk een plek op de Qualifying School. De betreffende 16 plekken worden door Taylor zelf betaald. Daarnaast zal Phil Taylor ook als mentor voor de spelers optreden.

Phil Taylor bij de lancering van het project: 'Ik denk echt dat we een talent kunnen ontdekken die nog nooit een dart in handen heeft gehad en die het kan redden tussen de profsplers. Als ik deze kans 25 jaar geleden had gekregen, had ik hem met beide handen aangegrepen. Zelfs al had ik het eerste jaar niet gered, zou ik het daaropvolgende jaar zijn teruggekomen om het opnieuw te proberen. Iedereen kan meedoen aan dit initiatief'.

Intussen is dit 'Team Taylor' project veranderd in Redtooth Darts en de spelers die de Qualifying School doorkomen, zullen op de Pro Tour door Redtooth Darts gesponsord worden. Zie ook hun webite www.redtoothdarts.com.

De eerste vier spelers van het initiatief zijn afgelopen zondag op het kwalificatietoenooi te Wolverhampton bekend geworden. Van de meer dan 700 inschrijvingen en uiteindelijk 60 deelnemers, hebben John Burgess, Darren Beveridge, Jay Wilson en Mark Robbins vier van de zestien felbegeerde plekken voor de Qualifying School 2013 weten te bemachtigen. John Burgess (1e van rechts op de foto) mocht vanwege het feit dat hij de beste prestatie neerzette op het toernooi, de eerste 'Team Taylor trofee' in ontvangst nemen.

Chris Clegg, manager van het bedrijf achter het 'Team Taylor' initiatief, was zeer verheugd: 'Het niveau op de zondag in Wolverhampton was ongelooflijk hoog en de spelers hebben het goed gedaan. Nu zijn er duizenden spelers die de prestatie van John Burgess willen evenaren. We kijken er naar uit om de winnaars te sponsoren, die een tourcard zullen bemachtigen'.

Er zijn nog 12 plaatsen beschikbaar voor kwalificatie via het initiatief. Op 9 december wordt de nationale finale gehouden, waarbij de spelers zullen strijden om de overige 12 plekken voor de Qualifying School 2013.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws