ESPN zendt live en exclusief de European Darts Championship uit PDC
PDC

ESPN zendt live en exclusief de European Darts Championship uit

ESPN zendt live en exclusief de European Darts Championship uit

Sportzender ESPN zal live en exclusief de uitzending van de PartyPoker.net European Darts Championship uitzenden welke in september in Duitsland zal worden gespeeld. Kijkers zullen iedere dag het toernooi live krijgen voorgeschoteld, gepresenteerd door Ray Stubbs. ESPN en de Professional Darts Corporation werken hiermee voor het eerst samen om een belangrijk dartsevenement uit te zenden.

Het kampioenschap dat een prijzenpot kent van 200.000 pond zal in vier dagen worden gespeeld waarbij 32 spelers in actie komen in een knock-out systeem. Onder hen ook Phil Taylor die het toernooi 4 keer op zijn naam heeft geschreven en daarmee alle edities heeft gewonnen van de European Darts Championship welke in 2008 voor het eerst werd gespeeld.

Andere topspelers die in actie zullen komen zijn onder andere Adrian Lewis, James Wade, Raymond van Barneveld en Simon Whitlock naast vele andere toptalenten uit Europa.

Jeroen Oerlemans van ESPN laat weten verheugd te zijn om meer darts van topklasse toe te voegen aan de sportieve line-up van de sportzender. Tevens zoekt de sportzender om meer en meer darts toe te voegen aan hun programmering.

"Onze live en exclusieve uitzending van de European Darts Championship zal onze kijkers een paar van de beste dartspelers in actie brengen die zullen strijden om één van de meest prestigieuze prijzen. We zullen blijven zoeken om meer darts toe te voegen aan onze line-up bij het uitbreiden en verstevigen van onze van onze programmering," aldus Oerlemans namens ESPN.

"De PartyPoker.net Europese Darts Championship heeft zich gevestigd als één van onze meest spannende en kleurrijke gebeurtenissen van de afgelopen vier jaar en het is een genot om ESPN te mogen verwelkomen als onze uitzending-partner voor het evenement dit jaar, “ aldus PDC-voorzitter Barry Hearn.

"Vorig jaar zagen we de opkomst van Kim Huybrechts toen hij voor de eerste keer deelnam aan een groot PDC evenement en we zagen een 9-darter van Adrian Lewis. Tot slot zagen we zijn spannende finale tegen Phil Taylor en ik weet zeker dat het toernooi van aankomende september toernooi even gedenkwaardig zal zijn voor de fans in Duitsland en de kijkers op ESPN."

Het toernooi zal beginnen op donderdag 20 september met de eerste ronde verdeeld over donderdag en vrijdag. De tweede ronde wordt gespeeld in twee sessies op zaterdag 22 september waarna de kwartfinales zullen plaatsvinden in de middagsessie van zondag 23 september. De halve finales en finale worden gespeeld in een spannende sessie die avond waarbij er zal worden gestreden om de eerste prijs ter waarde van 50.000 pond.

Het spelersveld met 32 spelers zal volgende maand worden bevestigd na afloop van het Tour-evenement in Stuttgart. De deelnemers zullen bestaan uit de top 16 spelers van de PDC Order of Merit samen met 8 qualifiers uit de ProTour Order of Merit en 8 qualifiers van de Europese Order of Merit.

Speelschema/Uitzendschema PartyPoker.net European Championship
(lokale tijden)

Dinderdag 20 september
8pm-12am
7pm-11pm ESPN Broadcast Time (UK)
8x eerste ronde partijen

Vrijdag 21 september
8pm-12am
7pm-11pm ESPN Broadcast Time (UK)
8x eerste ronde partijen

Zaterdag 22 september
Middag sessie
2pm-6pm
1pm-5pm ESPN Broadcast Time (UK)
4x tweede ronde partijen

Avond sessie
8pm-12am
7pm-11pm ESPN Broadcast Time (UK)
4x tweede ronde partijen

Zondag 23 september
Middag sessie
2pm-6pm
1pm-5pm ESPN Broadcast Time (UK)
Kwartfinales

Avond sessie
8pm-12am
7pm-11pm ESPN Broadcast Time (UK)
Halve finales en finale
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws