Home PDC Euro Tour 9 vrijdagmiddag: Plaisier en Wattimena door

Euro Tour 9 vrijdagmiddag: Plaisier en Wattimena door

2018-12-16 NK Darts 2018 Barneveld

Vandaag begon alweer de negende Euro Tour. En zoals altijd verschenen er ook weer een aantal Nederlanders aan de oche. De Nederlanders die vanmiddag hun wedstrijden speelden waren Niels Zonneveld, Wesley Plaisier en Jermaine Wattimena.

Van de drie Nederlanders wisten er twee de volgende ronde te halen. Plaisier speelde een goede wedstrijd tegen Hughes en won met 4-6. Ook Wattimena speelde sterk. Hij won overtuigend van Montgomery met 6-1. Helaas lukte het Zonneveld niet om te winnen. Tegen een sterke Menzies ging hij met 6-3 onderuit.

De uitslagen van vanmiddag:
Johan Engstrom – James Wilson 3-6
Jermaine Wattimena – Ross Montgomery 6-1
Jamie Hughes – Wesley Plaisier 4-6
Radek Szaganski – Scott Williams 5-6
Cameron Menzies – Niels Zonneveld 6-3
Joe Murnan – Ian White 1-6

Lees hier de verslagen per wedstrijd:

Johan Engstrom (84.17) 3-6 James Wilson (84.68)
De wedstrijd ging eigenlijk vanaf het begin af aan vooral met de darts mee. Dit zorgde ervoor dat de heren vlak bij elkaar bleven. Vanaf dat Wilson op 3-2 voor kwam dankzij een 12-darter, leek hij het initiatief te pakken door een goede leg. Maar deze leg ging uiteindelijk toch naar Engstrom. Bij een stand van 4-3 voor Wilson, viel dan eindelijk de eerste break. Hij maakte er 5-3 van en stond plots op één leg van de overwinning. En deze leg pakte hij ook: 6-3

Ross Montgomery (78.84) 1-6 Jermaine Wattimena (87.40)
Wattimena begon prima aan de wedstrijd. De eerste twee legs waren voor hem waardoor hij in ieder geval al een break voor stond op Montgomery. Ook kwam hij op 3-0. De eerste leg van Montgomery pakte hij door twee keer tops te gooien vanaf 80: 3-1. Vanuit deze voorsprong kon Wattimena de wedstrijd zonder al te veel moeite beslissen.

Wesley Plaisier (97.22) 6-4 Jamie Hughes (98.52)
Het was een spannend duel tussen beide heren die prima stonden te gooien. Het ging eigenlijk heel het duel erg gelijkop. Totdat Plaisier het verschil begon te maken na een 3-3 stand. Hij liep uit tot 5-3 en was zodoende dichtbij de overwinning. Hughes wist zijn eigen leg nog wel te houden, maar Plaisier kwam niet meer in de problemen.

Radek Szaganski (97.57) 5-6 Scott Williams (96.88)
Scott Williams leek opweg naar een makkelijke overwinning. Binnen korte tijd kwam hij op een 5-2 voorsprong en leek er niets aan de hand. Maar toen begon Szaganski legs te winnen en kwam hij helemaal terug tot 5-5. De beslissende leg werd begonnen door Williams die daarmee het voordeel had. Via dubbel 8 wist hij de wedstrijd te winnen.

Cameron Menzies (101.64) 6-3 Niels Zonneveld (95.54)
Zonneveld trof vandaag een erg sterke Menzies. Tot 3-3 ging het erg gelijkop, maar hierna kon Zonneveld geen leg meer pakken. Door een 13- en 14-darter stond Menzies plots met 5-3 voor en kwam hij op matchpoint. In de laatste leg kwam Zonneveld te kort, waardoor Menzies won.

Joe Murnan (87.90) – Ian White (95.75)
White pakte de eerste twee legs van het duel. Vooral omdat Murnan drie keer miste op tops in de tweede leg. Hij kwam ook op 3-0. Joe Murnan wist met de 3-1 zijn eerste leg op het bord te zetten. Maar dit bleek zijn enige leg van de wedstrijd te zijn. Ian White won met 6-1.