Rob Cross verslaat Van Gerwen en pakt titel European Championship PDC
PDC

Rob Cross verslaat Van Gerwen en pakt titel European Championship

Rob Cross verslaat Van Gerwen en pakt titel European Championship

Vanavond bereikte de European Championship haar climax in Oostenrijk. Michael van Gerwen, Nathan Aspinall, Joe Cullen en Rob Cross streden om die titel in de laatste sessie van dit toernooi.

Van Gerwen won de halve finale met 11-10 van Aspinall na een comeback van de Engelsman. De andere halve finale werd een walk-over van Cross over Cullen.

In de finale liet Van Gerwen het afweten en Cross profiteerde en won met 11-8.

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
Halve finale
Michael van Gerwen (103,70) 11-10 Nathan Aspinall (102,29)
Van Gerwen kwam op een comfortabele 7-1 voorsprong waarmee de partij gespeeld leek. Maar The Asp kwam ijzersterk terug en bracht de partij nog zelfs naar 9-9 en 10-10. Een beslissende laatste leg moest er dus aan te pas komen en hierin sloeg Van Gerwen toe met een 11-darter.

Joe Cullen (87,32) 3-11 Rob Cross (96,74)
Daar waar de eerste halve finale tussen Van Gerwen en Aspinall aankwam op de laatste en beslissende leg ging het duel tussen Cross en Cullen één kant op. Rob Cross kende weinig problemen met Joe Cullen en won met maar liefst 11-3.

Finale
Michael van Gerwen (93,66) 8-11 Rob Cross (92,91)
Van Gerwen kwam op een 2-1 voorsprong maar hij zag het initiatief vervolgens naar zijn opponent gaan. Cross liep naar een 9-4 voorsprong en en deze achterstand wist de Nederlander niet meer recht te breien. Voor het eerst in zijn carriere wist Cross een titel voor een tweede keer te pakken en wel die van de European Championship.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws