Home PDC European Darts Grand Prix: Noppert wint van Smith, Van Gerwen hard onderuit

European Darts Grand Prix: Noppert wint van Smith, Van Gerwen hard onderuit

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND2 DANNY NOPPERT V JASON HEAVER Danny NOPPERT IN ACTION

Deze zaterdagavond stonden er wederom wedstrijden op het programma in de European Darts Grand Prix 2022. In het Duitse Stuttgart verschenen vanavond een paar grote namen, waaronder drie Nederlanders aan de oche. Hier zijn de uitslagen en verslagen van de wedstrijden te lezen.

Het schema van zaterdagavond:
Joe Cullen – Rowby-John Rodriguez
Luke Humphries – Ryan Meikle
Jonny Clayton – Adrian Lewis
Michael van Gerwen – Martin Lukeman
Martin Schindler – Madars Razma
Peter Wright – Johan Engstrom
Michael Smith – Danny Noppert
Dirk van Duijvenbode – Nathan Rafferty

Joe Cullen (84.58) 1-6 Rowby-John Rodriguez (89.45)
Voor Cullen leek de wedstrijd prima te beginnen. Hij kwam op een 1-0 voorsprong tegen Rodriguez. Echter bleek dat later de enige leg die hij kon pakken dit duel. Rodriguez gooide niet extreem goed, maar pakte toch iedere leg na de 1-0. Hiermee won de Zwitser uiteindelijk erg eenvoudig van een zwakke Joe Cullen.

Ryan Meikle (92.49) 5-6 Luke Humphries (97.45)
Humphries begon prima aan de wedstrijd, hij kwam met 1-0 voor en vervolgens ook met 2-1 en 3-1. Maar ook Meikle gooide prima, hij kwam via een 11-darter terug tot 3-2, maar kon deze break niet verzilveren. Desondanks kreeg Meikle toch weer kansen omdat Humphries slordig was. Hierdoor wist Humphries zijn 4-2 voorsprong niet vast te houden en werd het 4-4. In de leg waarop beide heren op 5-4 konden komen, werden ze allebei nerveus. Uiteindelijk ging deze belangrijke leg naar Humphries. Maar Meikle kwam weer terug tot 5-5, waardoor een beslissende leg nodig was. In de laatste leg stond Humphries op grote afstand van zijn tegenstander, deze leg wist hij dan ook te winnen.

Jonny Clayton (93.09) 6-3 Adrian Lewis (91.00)
Er verscheen een sterke Lewis aan het begin van de wedstrijd tegen Clayton, hij kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Maar deze voorspong verdween als sneeuw voor de zon toen Clayton drie legs op rij pakte en daarmee voor kwam. Door 100 uit te gooien kwam Clayton op 4-2. Uiteindelijk was dan ook de overwinning voor Clayton: 6-3.

Martin Lukeman (96.19) 6-1 Michael van Gerwen (89.77)
De eerste leg leverde direct een break op, in het voordeel van Lukeman. Van Gerwen maakte gelijk, maar Lukeman kwam daarna op een voor hem prima voorsprong: 3-1. Van Gerwen miste erg veel dubbels, waardoor hij ook nog eens op een 4-1 achterstand kwam. Ook in de zesde leg kreeg Van Gerwen weer genoeg kansen, maar pakte deze niet, Lukeman maakte er 5-1 van. Het werd uiteindelijk een erg pijnlijke avond voor Van Gerwen, die niet sterk genoeg was tegen Lukeman en verloor met 6-1. 

Martin Schindler (94.48) 6-2 Madars Razma (89.07)
Schindler schoot uit de startblokken en kwam al erg snel op een ruime voorsprong. Vanuit deze voorsprong begon de Duitser alleen nog maar beter te gooien en had Razma weinig kans. Het sterke van Schindler was dat hij meestal maar 15 darts of minder nog had om een leg te pakken. Vanuit een 4-0 voorsprong voor Schindler pakte Razma zijn eerste leg van de wedstrijd: 4-1. Deze leg werd gevolgd door weer een leg voor Razma. Maar tot een spectaculaire comeback kwam het niet, want Schindler won uiteindelijk met 6-2. 

Peter Wright (91.06) 6-2 Johan Engstrom (85.81)
Het ging lange tijd met de darts mee in deze wedstrijd. De eerste break kwam van Wright, die 121 uit wist te gooien en daarmee dus op voorsprong kwam. Vanaf dat moment viel het de kant van Wright op, hij kwam ook met 4-2 voor. Wright kwam niet meer in de problemen en won met 6-2. 

Michael Smith (103.02) 5-6 Danny Noppert (102.46)
Noppert kon Smith direct breaken en daarmee dus op voorsprong komen. Deze voorsprong hield hij steeds weer vast en kon hij uitbouwen naar 3-1. Het bleef steeds een kleine voorsprong voor de Nederlander. Tot het moment dat Smith terugkwam tot 4-4. Smith mocht beginnen aan de negende leg, maar toch won Noppert deze. Hierdoor had Noppert slechts één leg nodig om de overwinning te pakken. Deze laatste leg pakte hij door 124 uit te gooien en daarmee won hij geheel verdiend van Smith.

Dirk van Duijvenbode (95.95) – Nathan Rafferty (101.76)
Het begin van de Nederlander was slecht te noemen. Hij kwam al snel 3-0 achter en had nog niet echt een grote kans gehad op een leg. Dit kwam ook mede door Rafferty die in de tweede leg in elf darts en in de derde leg in twaalf darts uit was. Ook kwam de Noord-Ier met 4-0 voor en op dat moment stond hij zelfs 113 gemiddeld te gooien. De prestaties van Van Duijvenbode bleven achter met 84 gemiddeld en 0% op het finishen. In de vijfde leg kwam dan eindelijk Van Duijvenbode op het scorebord. Deze leg werd gevolgd door opnieuw een leg voor de Nederlander. Van Duijvenbode kon er ook 4-3 van maken en was dus weer terug in de wedstrijd. Maar hij kon niet voorkomen dat Rafferty er met de overwinning vandoor ging: 6-3.