Home PDC European Darts open: Kuivenhoven door tegen Bunting, Van Peer wint van Wattimena

European Darts open: Kuivenhoven door tegen Bunting, Van Peer wint van Wattimena

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2022 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 MAIK KUIVENHOVEN V KY SMITH MAIK KUIVENHOVEN IN ACTION

Nadat vanmiddag de eerste pijlen op de European Darts Open werden gegooid, stonden er vanavond weer zestien spelers die zich wilden bewijzen op dit toernooi. Onder deze spelers vier Nederlanders. In de eerste wedstrijd van vanavond kwam Kevin Doets in actie tegen Devon Petersen. Ook in de tweede wedstrijd zagen we een Nederlander terug. Maik Kuivenhoven mocht het Stephen Bunting lastig gaan maken. Deze wedstrijd werd gevolgd door een duel tussen twee Noord-Ieren: Burgess tegen Gurney. Het vierde duel van deze avond ging tussen twee Nederlanders, Van Peer nam het op tegen Wattimena. 

Ook Ian White kwam vanavond in actie, tegen Cameron Menzies. Ritchie Edhouse kwam in de zesde wedstrijd van de avond tegenover Martin Schindler te staan. Zij werden gevolgd door twee grote talenten die het opnamen tegen elkaar: Rowby-John Rodriguez tegen Nico Kurz. De avond werd afgesloten door Dave Chisnall en Gabriel Clemens. 

Hier zijn de resultaten van vandaag te zien:

Devon Petersen (87.19) 6-5 Kevin Doets (88.05)
De wedstrijd ging erg lang met de darts mee, totdat Petersen op twee legs voorsprong kwam: 4-2. Hierna kwam Doets erg knap terug door twee legs op rij te winnen en gelijk te maken. Hij kwam zelfs op een 4-5 voorsprong en leek op weg naar de overwinning. Maar in de laatste twee legs werd Petersen te veel ruimte en kansen geboden waardoor de Zuid-Afrikaan twee legs en daarmee de overwinning pakte.

Maik Kuivenhoven (83.05) 6-5 Stephen Bunting (81.70)
De Nederlander begon uitstekend aan de wedstrijd, na een 1-0 voorsprong kreeg hij in de tweede leg direct de kans om Bunting de breaken en deze greep Kuivenhoven met beide handen aan. Een sterk gooiende Kuivenhoven wist zichzelf ook op 3-0 voor te zetten. Bunting kon zijn eigen leg tussendoor houden, maar had geen antwoord op een knappe 117-finish van Kuivenhoven die daarmee op 4-1 voor kwam. Maar hierna werd Bunting sterker en kreeg Kuivenhoven niet de uitgelezen kansen meer zoals in het begin van de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook in een comeback van Bunting die er 4-4 van wist te maken. Maar Kuivenhoven kwam er sterk terug van deze tegenslag, maar miste dan wel weer drie pijlen om de wedstrijd te winnen. Hierdoor kwam Bunting terug tot 5-5. In de laatste leg was het Kuivenhoven die als eerste kansen kreeg op de dubbels, maar deze gingen mis. Omdat hij zijn kansen liet liggen, kreeg Bunting ook erg veel kansen om de wedstrijd te winnen. Uiteindelijk lukte het Kuivenhoven toch om de winnende pijl te gooien.

Daryl Gurney (91.96) 6-5 Kevin Burness (83.11)
De wedstrijd ging lange tijd met de darts mee en dat was dan ook lange tijd in het voordeel van Burness, die steeds op voorsprong kwam. Het lukt Gurney maar niet om zijn landgenoot te breaken en dus kwam Burness vaak weer op voorsprong. Doordat er geen breaks vielen, werd er bij een stand van 5-5 een beslissende leg gespeeld. De enige en laatste break van het duel was van Gurney, die daarmee dus ook direct de wedstrijd won. 

Berry van Peer (88.02) 6-4 Jermaine Wattimena (84.85)
Van Peer wist de eerste leg van de wedstrijd te pakken, maar hierna kwam Wattimena op het scorebord, hij pakte drie legs op rij. Maar ook Van Peer pakte zijn legs mee en dus kwam het op 4-3 voor Wattimena. Maar beide heren begonnen op dit punt dubbels te missen op een cruciaal moment. Uiteindelijk wist Van Peer gelijk te maken via dubbel één en was de spanning helemaal weer in de wedstrijd. Van Peer wist ook met 5-4 voor te komen en was dus maar één leg verwijderd van de overwinning. Ook in de tiende leg werden er een hoop dubbels gemist, maar was het weer Van Peer die de winnende dubbel wist te raken en dus de wedstrijd wist te winnen. 

Cameron Menzies (91.59) 6-3 Ian White (90.51)
Het was een vrij rustige wedstrijd waarin wederom veel met de darts mee ging. Bij een stand van 2-2 toverde Menzies een spectaculaire 156-finish uit de hoge hoed en dat leek hem veel vertrouwen te geven. Hij was goed aan het scoren en liet White vaak achter zich. Hij wist White te breaken en op 4-2 te komen. Menzies wist te winnen met 6-3 en was uiteraard weer uitzinnig van vreugde.

Ritchie Edhouse (97.08) 2-6 Martin Schindler (97.10)
Het was een vermakelijke wedstrijd waarin door beide spelers een prima gemiddelde neergezet werd. Na een stand van 2-1 in het voordeel van Schindler volgde er een 12-darter van Edhouse en een 13-darter van Schindler. Wel bleef het met de darts meegaan totdat Schindler op 4-2 voor kon komen door Edhouse te breaken. De break werd ook verzilverd door de Duitser, zo kwam hij op een 5-2 voorsprong. Vanuit deze voorsprong maakte hij geen fouten en won hij de wedstrijd met 6-2.

Nico Kurz (86.68) 4-6 Rowby-John Rodriguez (87.71)
De twee grote talenten haalden hun hoge niveau deze wedstrijd helaas niet. Desondanks was het wel een leuke wedstrijd en ontliepen ze elkaar niet veel. Rodriguez was de eerste die met een grotere marge op voorsprong kwam: 4-2. Maar deze voorsprong werd snel weer rechtgetrokken door Kurz. Maar op zijn beurt pakte Rodriguez ook twee legs en won hij de wedstrijd met 6-4.

Gabriel Clemens (88.79) 3-6 Dave Chisnall (92.10)
Dave Chisnall begon erg sterk en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. Clemens liet wat kansjes op de dubbels liggen en hier profiteerde Chisnall van. Clemens wist de vierde leg te pakken maar wist Chisnall niet te breaken, waardoor de Engelsman op 4-1 voor kwam. De daaropvolgende leg ging voor Clemens erg goed. Hij kreeg de kans om een 9-darter te gooien, maar helaas ging de achtste pijl mis. Maar de Duitser stond mijlenver voor in deze leg, die hij dan ook wist te winnen. Maar Chisnall liet zich verder niet van de wijs brengen en maakte er 5-2 van. Maar ook Clemens stond bij vlagen goed te gooien en gooide nog een 105-finish om er 5-3 van te maken. Maar Chisnall wist te wedstrijd te beslissen via tops.