Home PDC European Tour 4 “Huybrechts wint, De Geus en Van Gerwen exit”

European Tour 4 “Huybrechts wint, De Geus en Van Gerwen exit”

IMG 9949dartfreakz

Michael van Gerwen en Leon de Geus konden het beiden niet waarmaken namens Nederland. Mighty Mike kwam te laat op gang tegen Tony Littleton en ging met 4-6 onderuit. Naarmate de wedstrijd vorderde wist Van Gerwen beter in zijn spel te komen maar het mocht niet meer baten. Zijn gemiddelde kwam uiteindelijk uit op 94.29. Brendan Dolan was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Leon de Geus. Met 6-2 was hij te sterk voor onze landgenoot die hierdoor het PDC EK misloopt.

Kim Huybrechts wist wel voor een sensatie te zorgen door met sterk spel en een 6-4 overwinning Dave Chisnall uit te schakelen. De Belg wist hierbij onder andere een belangrijke 126-finish te gooien. Chisnall wist de zaal nog even stil te krijgen door na twee keer 180 te mogen aanleggen voor een 141-finish en de perfecte leg maar hierin slaagde de Engelsman niet, die inmiddels zijn koffers weer kan inpakken.

Tony West keek al snel op tegen een achterstand tegen de langzaam spelende Justin Pipe. The Tornado wist enkele missers van Pipe echter hard af te straffen om vervolgens de partij te kantelen en met een 6-5 overwinning aan het langste eind te trekken. We zien de Hemeco-speler terug in de tweede ronde waarin hij uit zal komen tegen de winnaar van de partij tussen John Part en Terry Temple.

Vrijdag 7 september
Eerste ronde, middagsessie (13.00 – 17.00 uur)

Hoofdpodium
Andy Hamilton v Mensur Suljovic 6-2
Mervyn King v Michael Mansell 5-6
Paul Nicholson v Dean Winstanley 6-2
Colin Lloyd v Stuart Kellett 4-6
Wes Newton v Andrew Gilding 6-4
Dave Chisnall v Kim Huybrechts 4-6
Ronnie Baxter v Arron Monk 2-6
Robert Thornton v Kevin Munch 6-1

Podium 2
Wayne Jones v Nick Fullwell 6-3
Brendan Dolan v Leon de Geus 6-2
Michael van Gerwen v Tony Littleton 4-6
Denis Ovens v Magnus Caris 4-6
Peter Wright v James Richardson 3-6
Alan Tabern v Peter Hudson 4-6
Justin Pipe v Tony West 5-6
Andy Smith v Nigel Heydon 5-6

Toernooicenter  –  Live scorecenter
.