European Tour 4 “Tony West, v/d Voort en Barney naar kwartfinale” PDC
PDC

European Tour 4 “Tony West, v/d Voort en Barney naar kwartfinale”

European Tour 4 “Tony West, v/d Voort en Barney naar kwartfinale”

Met nog een avond sessie tijdens de German Darts Masters hebben we nog twee Nederlanders en een in Nederland wonende Engelsman in het toernooi. Ook de halve finale zal bezet worden door minimaal een Nederlander. van Barneveld ontmoet Vincent van der Voort in de eerste kwartfinale van de avond. Hemeco speler Tony West kwam 3-0 achter tegen de Bull Terry Jenkins. West weet vervolgens vier legs op rij te winnen om voor het eerst voor te komen. Jenkins maakt nog 4-4 waarna the tornado leg negen pakt op dubbel 16 en met een 86 finish zichzelf naar de kwartfinale gooit. In de kwartfinale wacht tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis.

Vincent van der Voort moest via een Nederlandse horde de kwartfinale bereiken, Jerry Hendriks weet vd Voort direct te breaken. De snelste speler van het circuit weet met een 136 finish direct terug te breaken en daarna nog drie legs op rij te winnen. Met de scoreborden op 1-4 gooit Jerry Hendriks een prachtige 164 finish die pijn deed bij vd Voort. In 11 pijlen weet Hendriks er 3-4 van te maken en als de man uit Purmerent het niet af weet te maken komt Jerry Hendriks langs zij. Van der Voort komt op 4-5 als Hendriks tops niet weet te vinden, met een 67 finish treft Vincent van der Voort the man uit Den Haag. Vincent van der Voort na afloop van de wedstrijd: "Het is goed om te winnen, is erg belangrijk voor me. Ik zal agressiever de kwartfinale moeten spelen. Jerry en ik waren te vriendelijk tegen elkaar"

Raymond van Barneveld trof de Duitser Andree Welge die het publiek overduidelijk mee had. Pas in de vijfde leg weet Welge een leg te pakken, door het publiek komt Welge in een flow en weet via onder andere een maximale 180 ook de zesde leg te pakken. Met de stand op 2-4 maakt de Nederlander het af door twee legs op rij te winnen. Met 2-6 treft Barney Vincent van der Voort. van Barneveld "ik miste veel te veel dubbels, moest me goed focussen omdat het publiek achter Welge stond. Andree Welge gooide goed deze week. Ik ben zo blij in de kwartfinale te staan".

In Stuttgart werd ook de tweede 9-darts finish gegooid, dit keer was het Ian White die via 180-180 en een 141 op dubbel 12 de perfecte leg gooide. White mag de £2400 delen met Mark Webster die al een perfecte leg noteerde dit toernooi. Ian White won de wedstrijd tegen Andy Hamilton met 5-6 en treft Robert Thornton in de kwartfinale.

Het programma van vanavond:
Vincent van der Voort v Raymond van Barneveld
Ian White v Robert Thornton
Adrian Lewis v Tony West
Simon Whitlock v James Wade

Gevolgd door de halve en finale.

Uitslagen van de middag sessie:
Zondag 9 september
Derde ronde, Middagsessie (13.00 – 17.00 uur)

Hoofdpodium
Jerry Hendriks 4-6 Vincent van der Voort
Andree Welge 2-6 Raymond van Barneveld
Andy Hamilton 5-6 Ian White
Wes Newton 0-6 Robert Thornton
Adrian Lewis 6-1 Michael Mansell
Terry Jenkins 4-6 Tony West
Simon Whitlock 6-5 Wayne Jones
James Wade 6-4 Nigel Heydon

Toernooicenter - Live scorecenter
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws