GDT dag 1 middag: Leon de Geus boekt sterke overwinning PDC
PDC

GDT dag 1 middag: Leon de Geus boekt sterke overwinning

GDT dag 1 middag: Leon de Geus boekt sterke overwinning

Vanaf vanmiddag wordt er in Gibraltar alweer de vijfde European Tour van het jaar gespeeld. Ronny Huybrechts trad op het hoofdpodium aan tegen Kevin Painter, maar moest met 6-3 zijn meerdere erkennen in de Engelsman. Ook Vincent van der Voort wist de eerste ronde niet door te komen, aangezien Colin Lloyd hem op het hoofdpodium met 6-2 versloeg. Leo Hendriks kwam met 6-2 te kort tegen Jamie Caven. Leon de Geus zorgde nog voor enig Nederlands succes door Arron Monk met 6-3 te kloppen.

Speelschema:
Hoofdpodium
Mervyn King - John Henderson 4-6
Ian White - Kevin McDine 6-3
Steve Beaton - George Federico 6-2

Paul Nicholson - Joe Cullen 6-5
Er leek in de beginfase geen vuiltje aan de lucht voor Joe Cullen, die 4-1 voor wist te komen, maar Nicholson knokte zich terug naar een 5-4 voorsprong om vervolgens met 6-5 te winnen.

Robert Thornton - Matthew Dennant 6-4
Thornton komt via een break in de zesde leg op een 4-2 voorsprong. Dennant knokt zich door een break in de negende leg terug tot een 5-4 achterstand, maar Thornton breekt direct terug voor een 6-4 overwinning.

Kevin Painter - Ronny Huybrechts 6-3
Kevin Painter komt via een break op een 1-0 voorsprong. Huybrechts weet via een 107 finish terug te komen tot 3-1 en weet via een break zelfs terug te komen tot 3-3. Painter breekt om 4-3 voor te komen en weet vervolgens 6-3 te winnen.

Colin Lloyd - Vincent van der Voort 6-2
Vincent van der Voort gooit 124 uit om er 1-1 van te maken. Lloyd breekt van der Voort in de zesde leg en komt zo op een 4-2 voorsprong en weet vervolgens 6-2 te winnen.

Andy Smith - Ross Smith 3-6

Tweede podium
Scott Rand - Jim Walker 6-4
Stuart Kellett - Jani Haavisto 4-6
Jamie Caven - Leo Hendriks 6-2
Leo Hendriks moest ondanks een 102 finish met 6-2 zijn meerdere erkennen in Jamie Caven.

Arron Monk - Leon de Geus 3-6
Hemeco Prodarts speler Leon de Geus wist via een break in de vijfde leg op een 3-2 voorsprong te komen. de Geus weet in de negende leg Arron Monk nogmaals te breken en wint zodoende met 6-3 mede door een 108 finish.

Brendan Dolan - Steve Brown 4-6
Steve Brown komt via een break op een 1-0 voorsprong en loopt vervolgens uit tot 3-0. Dolan weet via twee breaks weer de stand op 3-3 te brengen. Brown trekt uiteindelijk met 6-4 aan het langste eind.

John Part - Nigel Heydon 6-4
Part komt na een break in de negende leg op een 5-4 voorsprong en houdt vervolgens zijn eigen leg om met 6-4 te winnen.

Mark Webster - Paul Amos 4-6

Dave Chisnall - Manuel Vilerio 6-0

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws