Home PDC Stompé en van der Voort naar de 2e ronde, 2 Nederlanders onderuit

Stompé en van der Voort naar de 2e ronde, 2 Nederlanders onderuit

Co_Stompe_5

Co Stompé en Vincent van der Voort hebben de tweede ronde op de European Tour twee in Berlijn bereikt. Co Stompé gaf zijn tegenstander Sam Hill met 6-2 het nakijken en Vincent van der Voort wandelde de tweede ronde binnen met een nipte overwinning op Jim Walker. Voor Leon de Geus en Michael van Gerwen liep het niet goed af. De Geus verloor maar nipt van Alan Tabern en Justin Pipe wist Mighty Mike van een plek in de tweede ronde af te houden door hem met 6-4 te verslaan. Het is Michael van Gerwen die zijn prestatie in Birmingham wilde herhalen door wederom van Pipe te winnen, dus niet gelukt dit te realiseren.

Een opmerkelijke partij was die van Mark Walsh – Dean Winstanley. Winstanley liep tegen een achterstand aan van 5-2 en Walsh leek de overwinning in handen te hebben. Winstanley kwam echter heel goed terug en wist de partij alsnog naar zich toe te trekken.

Ook Vincent van der Voort wist van een grote achterstand terug te komen. Nadat zijn tegenstander Jim Walker al met 5-1 voorstond, leek de partij terug. Maar van der Voort liet het hoofd toch niet hangen, won alle volgende legs op rij en wist maar net een nederlaag te voorkomen.

De European Tour twee die een totaal aan prijzengeld kent van £82,100, is vandaag in Berlijn van start gegaan. De eerste ronde is verdeeld in een middag- en een avondsessie. De partijen werden op twee podia gespeeld, namelijk het hoofdpodium en een tweede podium. Vanaf morgen worden alle partijen op het hoofdpodium gespeeld. Vanmiddag kwamen Co Stompé, Michael van Gerwen, Leon de Geus en Vincent van der Voort in actie. Raymond van Barneveld, Mareno Michels, Jerry Hendriks en Kim Huybrechts laten hun pijlen vanavond spreken.

Het volledige speelschema en de uitslagen van de middagsessie treft u hieronder, waarbij te zien is op welk podium de Nederlanders waren ingedeeld en tegen welke spelers zij moesten uitkomen. Dartfreakz zal gedurende het gehele toernooi live updates verzorgen en u van eventuele bijzonderheden op de hoogte houden.

Updates van de Nederlanders:
Co Stompé 6-2 Sam Hill:
Co Stompé mag het podium morgen weer betreden. Hij verslaat Sam Hill in de 1e ronde. Co Stompé leed na twee legs een nederlaag van 2-0. Sam Hill brak hem namelijk in de 1e leg, waarna hij met een 16-darter ook de 2e leg pakte. Dit deed hij doordat Hill 3 pijlen in de derde leg miste om nogmaals te breken. Co eindigt met een 19-darter. Co komt wederom goed terug met een 18-darter en maakte er 2-2 van. Na de gelijkmaker gaf The Matchstick geen leg meer weg. Sam had in de vijfde leg geen kans. Co pakte deze leg in 15 darts. Daarna was de vijfde pijl voor de dubbel raak en de Nederlander vergroot zijn voorsprong naar 4-2. Met een 86 finish is Co in de zevende leg nog maar 1 leg verwijderd van de overwinning. Uiteindelijk beslist Stompé de partij met een 19-darter. Morgenavond mag de Amsterdammer het tegen de winnaar uit de partij Gary Anderson – Michael Barnard opnemen. Deze partij staat vanavond als laatste ingepland op podium twee. Stompé moet dus nog een paar uur afwachten wie zijn tegenstander wordt in de tweede ronde.

Alan Tabern 6-5 Leon de Geus:

Helaas zit het toernooi er voor de andere Nederlander en debutant Leon de Geus al op. Het is hem net niet gelukt de tweede ronde te bereiken. Hij wist zich goed staande te houden tegen Alan ‘The Saint’ Tabern maar verliest nipt en voor hem is het avontuur in Berlijn al gauw voorbij.

Justin Pipe 6-4 Michael van Gerwen:
Michael start meteen sterk en in 14 darts weet hij de leg naar zich toe te trekken en zijn tegenstander te breken. Michael zet zijn vorm van de zondag in Birmingham nog even voort en met een check out van 120 in 15 darts is de tweede leg ook in zijn bezit.  Daarna weet Justin Pipe met een 76 finish zijn eigen leg te houden. De stand is 2-1 in het voordeel van de Nederlander. Michael verpest een 121 finish, daarna kan hij ook de 25 finish niet uitgooien. Pipe gooide een 180 in deze leg en trekt hem ook naar zich toe met dubbel 16. De stand is gelijk. Michael stond met 50 te wachten om de vijfde leg naar zich toe te trekken maar Pipe haalt deze leg onder zijn neus vandaan met een 101 finish. Hij breekt de jonge Nederlander en leidt met 3-2. Justin is op dreef. Met een bullfinish van 130 gooit hij zijn tweede 12-darter en trekt de zesde leg ook naar zich toe. Michael vecht terug en met een uitgooi van 96 eindigt hij met dubbel 8 in 15 darts. Zo verkleint hij zijn achterstand naar 5-3. Met een 121 finish in de negende leg is er nog hoop voor Michael. Het is 5-4 in het voordeel van de Engelsman. Michael mist twee pijlen op de dubbel 20 om de stand gelijk te maken. Met een rake dubbel 16 profiteert zijn opponent hiervan en wint de partij uiteindelijk met 6-4.

Vincent van der Voort 6-5 Jim Walker:
De tweede Nederlander wandelt de tweede ronde binnen. Na een 6-5 overwinning op Jim Walker, mag Vincent van der Voort morgen terugkomen en het podium in de Tempodrom weer betreden. Hij treft in de tweede ronde de winnaar uit de partij Ronnie Baxter v Andy Jenkins, die vanavond gespeeld wordt.

Hiermee is er een eind gekomen aan de middagsessie. Dartfreakz is er vanavond weer live bij als de resterende eerste ronde partijen gespeeld worden.


Middagsessie eerste ronde
Hoofdpodium
:
Mark Webster 6-4 Darren Webster
Co Stompe 6-2 Sam Hill
Wayne Jones 6-2 Zdravko Antunovic
Mervyn King 6-3 Peter Hudson
Mark Walsh 6-5 Dean Winstanley
Wes Newton 6-4 William O’Connor
Justin Pipe 6-4 Michael van Gerwen
Dave Chisnall 6-3 Gareth Cousins

Podium twee:
Richie Burnett 2-6 Reece Robinson
Alan Tabern 6-5 Leon De Geus
Colin Osborne 6-2 Darren Johnson
Steve Brown 6-3 Steve Evans
Andy Smith 6-5 Mick Todd
Peter Wright 6-5 Prakash Jiwa
Denis Ovens 3-6 Dave Ladley
Vincent van der Voort 6-5 Jim Walker

Prijzengeld:
Winnaar £15,000
Runner-Up £7,500
Halve finalisten £5,000
Kwartfinalisten £3,000
Derde ronde verliezers £1,500
Tweede ronde verliezers £1,000
Eerste ronde verliezers £200
.