Home PDC Van Gerwen heer en meester tijdens de Queensland Darts Masters

Van Gerwen heer en meester tijdens de Queensland Darts Masters

In Australië tijdens het vierde World Series of Darts event heeft Michael van Gerwen zijn zeventiende PDC World Series titel gepakt door in de finale af te rekenen met de nummer één van de wereld Gerwyn Price. De Nederlander kwam in de finale 4-1 achter maar wist de wedstrijd te keren en het toernooi te winnen. Tijdens de drieweekse tour down under wordt er stil gestaan bij het overlijden van Kyle Anderson die bijna een jaar geleden op 33-jarige leeftijd overleed na een hartaanval in zijn slaap. Er zijn prachtige trofeeën gemaakt in de zo kenmerkende stijl van The original Anderson.

Tijdens de kwartfinale in Townsville verloor Dimitri van den Bergh van Joe Cullen met 4-6, de Brit moest vervolgens zijn meerdere erkennen in de Nederlander. Bully Boy Smith verloor van de lokale held Gordon Mathers terwijl de andere Aussie Simon Whitlock verloor van Gerwyn Price. In de halve finale troffen Gordon Mathers en Price elkaar. Voor de Welshman was het een eitje, hij versloeg Mathers met 7-1. Van Gerwen had meer moeite met Joe Cullen maar wist de Brit wel te elimineren met 7-5 waardoor er een hethaling kwam van de World Matchplay finale die wederom door de Nederlander werd gewonnen.

Kwartfinale
Dimitri Van Den Bergh (102.27) 4-6 Joe Cullen (102.79)
Een 101-finish van de Brit in de eerste leg van de wedstrijd dei Van den Bergh mocht beginnen bleek doorslaggevend te zijn in dit duel. Cullen brak de Belg en wist deze break voorsprong niet meer uit handen te geven. The Dreammaker was zichtbaar niet blij met zijn spel terwijl hij ruim 102 gemiddeld gooide met 50% finish percentage. 

Michael van Gerwen (91.76) 6-1 Haupai Puha (86.51)
Met een 104 en een 111-finish weet Van Gerwen Puha relatief eenvoudig te verslaan. In de beginfase van het duel was de Nederlander ineffectief op de dubbel waardoor zijn gemiddelde naar een dieptepunt daalde. Mighty Mike haalde zijn gemiddelde de laatste legs op waar hij met twee honderd plus finishes ook weer scherp was op de buitenste ring.  . 

Michael Smith (85,83) 4-6 Gordon Mathers (85,60)
Gordon Mathers wist in de derde partij van de dag Michael Smith naar huis te sturen. BullyBoy bleef steken op een gemiddelde van slechts 85 en gaf daarmee de kans aan Mathers om toe te slaan. Die liet dit niet na en gaat daarom met o.a. een 115-finish en een 6-4 winst naar de halve finale.

Simon Whitlock (86.63) 3-6 Gerwyn Price (92.96)
Whitlock weet 3-2 voor te komen waarna de Welshman 167 en 117 achter elkaar uitgooit om de wedstrijd te keren. Whitlock krijgt vervolgens geen pijlen meer op de dubbel waardoor Price naar de halve finale gaat.

Halve finale
Joe Cullen (96.84) 5-7 Michael van Gerwen (92.98)
Van Gerwen die dit duel subliem is op de dubbel komt een break voor in de beginfase van het duel. Cullen komt echtre terug en weet via een 145-finish zelfs op 4-3 voor te komen. De Nederlander gooit vervolgens 100 uit en 127 op de bull om 4-5 en een break voor te komen. Mighty Mike verzilverd zijn break waarna Cullen er niet meer in slaagt de man in het groen te breaken. Eindstand 5-7 in het voordeel van de Brabander.

Gordon Mathers (91.79) 1-7 Gerwyn Price (98.38)
Het is de nummer één van de wereld die 0-6 voor weet te komen met onder andere een 131-finish in de derde leg gevolgd door een 125-finish. Net voor de pauze weet Mathers te voorkomen dat hij van de oche geveegd wordt. Na de pauze weet Gordon Mathers 94 over te houden na 12-pijlen maar dat is niet genoeg omdat Price de wedstrijd wint in 12-darts voor een herhaling van de World Matchplay finale.

Finale
Michael van Gerwen (99.87) 8-5 Gerwyn Price (89.17)
Price leek op cruise control op weg naar de winst toen hij 4-1 voor wist te komen. De Nederlander wist in leg zeven de wedstrijd te kerel door een 140-finish in 12-darts te gooien voor de break. Met 14 pijlen gooit Van Gerwen 80 uit voor 4-4 waarna de mannen legs uitwisselen. Het is de elfde leg dat de Nederlander er een 11-darter uit weet te persen om voor het eerst voor te komen. De Nederlander heeft de knock-out uitgedeeld en weet via een 15- en een 11-darter zijn 17de World Series titel veilig te stellen.