Home PDC Format en loting Cash Converters World Cup of Darts bekend

Format en loting Cash Converters World Cup of Darts bekend

PDC_World_Cup_of_Darts

Onlangs is het format en de loting voor de Cash Converters World Cup of Darts bekend gemaakt. Dit PDC toernooi kent een totale prijzenpot van £150,000 en wordt van 3 t/m 5 december gehouden. In totaal worden er van vrijdag t/m zondag 6 sessies gespeeld in de middag en de avond. Op vrijdag 3 december worden de 1 ronde partijen gespeeld volgens het knock out systeem. Dit zijn de landen van de 9e t/m de 24e plaats. Zij spelen in de middagsessie tegen elkaar in best of 11 legs. In de avondsessie zullen de winnende teams van de middag het op gaan nemen tegen de top 8 geplaatste teams. De overgebleven 8 teams zullen op zaterdag de strijd met elkaar aangaan in de groepsfase en de beste 2 teams van de groepen zullen strijden om een halve finaleplaats. Het winnende team krijgt naast de titel een hoofdprijs van £40,000. In totaal doen er 24 landen mee aan de Cash Converters World Cup of Darts. 

Loting 1e ronde Cash Converters World Cup of Darts: 

Ierland (9) – Slovenië (24)
Mick McGowan & William O’Connor – Peter Martin & Oto Zmelik

Duitsland (10) – Tsjechië (23)
Jyhan Artut & Andree Welge – Martin Kapucian & Pavel Drtil

Spanje (11) – Japan (22)
Carlos Rodriguez & Antonio Alcinas – Haruki Muramatsu & Taro Yachi

Finland (12) – België (21)
Jarkko Komula & Marko Kantele v Patrick Bulen & Rocco Maes

Nieuw Zeeland (13) – Polen (20)
Phillip Hazel & Warren Parry – Krzsystof Kciuk & Krzsystof Ratajski

Oostenrijk (14) – Denemarken (19)
Mensur Suljovic & Maik Langendorf – Per Laursen & Vladimir Andersen

Zweden (15) – Slovenië (18)
Magnus Caris & Par Riihonen – Osmann Kijamet & Sebastijan Pecjak

Rusland (16) – Gibraltar (17)
Anastasia Dobromyslova & Roman Konchikov – Dylan Duo & Dyson Parody

De loting tussen de 8 winnende teams van de middagsessie en de top 8 geplaatste teams worden nader bekend gemaakt. 

Op zaterdagmiddag zullen de 4 winnaars van de 2e ronde in groep A worden ingedeeld en de beste 2 teams plaatsen zich voor de halve finale. Ieder team speelt 1x tegen elkaar in wedstrijd over 2 best of 5 legs enkelspel en een best of 5 legs dubbelspel. De hoogstgeplaatste speler van ieder land speelt tegen de 2e geplaatste speler en andersom, daarna wordt het dubbelspel gespeeld. Per enkelspel is er 1 punt te verdienen en voor het dubbelspel zijn 2 punten te winnen. Alle punten worden bij elkaar opgeteld. De verliezer moet beginnen en bij een gelijk aantal punten is het leg saldo bepalend. Op zaterdagavond wordt er volgens hetzelfde systeem gespeeld, alleen dan in groep B. 

Zaterdag 5 december:

Halve finales (Middagsessie)

Winnaar groep A – Runner up groep B
Winnaar groep B – Runner up groep A

In de halve finales worden 4 enkel wedstrijden gespeeld volgens best of 11 legs en 1 dubbelspel ook volgens best of 11 legs. Ook tijdens de halve finales is er 1 punt te verdienen voor een gewonnen enkelspel en 2 punten voor een gewonnen dubbelspel. Verliezers moeten beginnen. Als de wedstrijd gelijk eindigt in 3-3 dan zal er een sudden death dubbelspel worden gespeeld en zal er via de bull op het podium bepaalt worden welk team mag beginnen. 

Finale (Avondsessie)

De finale bestaat uit 4 wedstrijden enkelspel over best of 15 legs en 1 wedstrijd dubbelspel over best of 15 legs als de uitslag nog niet is bepaald. Ook tijdens de finale is er 1 punt te verdienen voor het enkelspel en 2 punten voor het dubbelspel. Verliezers moeten beginnen. Als de wedstrijd gelijk eindigt in 3-3 dan zal er een sudden death dubbelspel worden gespeeld en zal er via de bull op het podium bepaalt worden welk team mag beginnen.