Home PDC Gary Anderson geschorst voor komende drie Europese toernooien

Gary Anderson geschorst voor komende drie Europese toernooien

The Flying Scotsman heeft een schorsing aan zijn broek hangen van maar liefst drie komende Europese toernooien. Dat betekent dat Anderson niet van de partij zal zijn tijdens de European Tour events in Stuttgart en Nuland en ook tijdens de European Championship in Mulheim zal de Schot ontbreken.

De beslissing is genomen naar aanleiding van een voorval waarbij Anderson betrokken was tijdens het European Tour event twee in Berlijn op 22 juni. De schorsing heeft te maken met het feit dat Anderson zijn eerste ronde partij tegen Michael Barnard niet had afgemaakt en zijn gedrag die daarop volgde. Naast de schorsing hangt er ook een boete van 600 pond aan zijn begaande misstap.

Als gevolg van het incident op de European Tour event in Berlijn werd Gary Anderson voorgeleid aan de Darts Regulation Authority voor een overtreding van regel 4.1 van het DRA reglement:

‘Geen speler of lid zal handelen op een manier dat de DRA of het spel in discrediet kan worden aangebracht’

“Doorgaans brengt de DRA de resultaten van de hoorzittingen niet naar buiten maar in dit geval betreft het een ervaren speler die voor grote toernooien wordt uitgesloten, dus is het belangrijk om de reden hiervoor te verduidelijken.”
.