Gary Anderson herstelt van oogprobleem en is klaar voor Blackpool PDC
PDC

Gary Anderson herstelt van oogprobleem en is klaar voor Blackpool

Gary Anderson herstelt van oogprobleem en is klaar voor Blackpool

Gary Anderson is er zeker van dat hij, na , weer op zijn best zal zijn op de komende World Matchplay. De Schot die met een probleem aan zijn linkeroog te kampen kreeg tijdens zijn partij tegen Michael Barnard op de tweede European Tour te Berlijn, was noodgedwongen de strijd na 1 leg op te geven. Hij kon zich namelijk niet meer met zijn linkeroog focussen.

Anderson dacht in eerste instantie dat het om een onschuldige ooginfectie ging, maar specialisten constateerden een probleem met zijn traanbuis. De Schot wachtte een mogelijke oogoperatie.

Intussen wordt hij aan het linkeroog behandeld. Specialisten hopen dat de behandeling goed zal aanslaan en een operatie aan zijn traanbuis niet nodig zal zijn.

Anderson kon met het oogprobleem niet aan de oche verschijnen en was genoodzaakt de negende en tiende Players Championship te Crawley en de derde European Tour te Düsseldorf, te laten schieten.

'Het is een moeilijke periode geweest maar hopelijk ben ik goed op weg te herstellen. Mijn oogbol werd droog en steeds als ik met mijn ogen knipperde, leek het alsof ik met schuurpapier over mijn oog heen ging. Ik gebruik nog steeds oogdruppels en zal dit blijven gebruiken totdat ik van het probleem af ben. Hopelijk ben ik dan oké voor de World Matchplay. Voorheen had ik al problemen met het focussen met mijn linkeroog. Ik gebruik mijn linkeroog voor het focussen want mijn rechteroog wordt geblokkeerd door mijn pijl tijdens het gooien. Maar ik ben weer aan het oefenbord en ik kijk uit naar Blackpool'.

Anderson treft in de eerste ronde van de World Matchplay debutant Dean Winstanley. Die partij wordt op dinsdagavond 24 juli gespeeld en staat als derde ingepland op het speelschema.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws