Anderson na winst 1e Players Championship: "De honger is terug" PDC
PDC

Anderson na winst 1e Players Championship: "De honger is terug"

Anderson na winst 1e Players Championship: "De honger is terug"

Zaterdag claimde Gary Anderson de eerste Players Championship van 2020 en ook zijn eerste titel na een droogte van 19 maanden. Na een mindere periode, waarin hij geen titels pakte en genoodzaakt was zich een tijdje terug te trekken omdat hij met blessures kampte, lijkt de Schot op de weg terug.

Anderson's laatste titel op een ranking toernooi was de World Matchplay 2018. In dat jaar won Anderson ook nog de Champions League of Darts, driemaal een Players Championship, een UK Open Qualifier en de US Darts Masters. In 2019 pakte hij de World Cup of darts, tezamen met koppelmaat en landgenoot Peter Wright, individuele titels bleven echter uit in dit jaar. Maar volgens Anderson is de honger nu terug.

"Het is weer even geleden sinds ik een toernooi won maar de honger is terug. Ik wil terug naar mijn niveau van vóór de blessure. Maakt mij niet uit of ik win of verlies, zolang ik mijn oude niveau maar haal is het prima. Er is nog werk aan de winkel, maar dit is geen slechte start".

Op weg naar de Players Championship titel afgelopen zaterdag, won The Flying Scotsman van onder meer van Gerwyn Price, Rob Cross en Adrian Lewis. In de finale werd de Canadees Jeff Smith verslagen.

Gedurende de dag boekte de tweevoudig wereldkampioen enkele 100+ gemiddeldes. In de eerste ronde tegen Christian Bunse zette hij meteen de toon met een gemiddelde van 107.5 . Gerwyn Price werd met een gemiddelde van 104.4 verslagen, waarna Rob Cross met 106.1 aan de kant werd gezet. In de semi tegen Adrian Lewis eindigde de Schot met een gemiddelde van 102.2.

Donderdag won Gary Anderson in speelweek één van de Premier League Darts van Daryl Gurney. Op The Masters, die eind januari/begin februari werd gespeeld, kwam Anderson tot de halve finale.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws