Gary Anderson steunt darts academie in Glasgow voor jonge talenten PDC
PDC

Gary Anderson steunt darts academie in Glasgow voor jonge talenten

Gary Anderson steunt darts academie in Glasgow voor jonge talenten

Gary Anderson is betrokken bij de ontwikkeling van jonge darts talenten. De wereldkampioen die door vele jonge darters en toppers in spe als een held wordt gezien binnen de dartsport, steunt een darts academie in Glasgow, Schotland. Deze academie werd afgelopen maandag geopend.

Gary Anderson is echter niet de enige dartspeler die betrokken in bij de begeleiding van jonge darters. Zo zijn Steve Brown, Jamie Caven en Joe Cullen middels hun eigen academie en dartschool al een poos actief met het begeleiden en coachen van jonge talenten. Ook Colin Osborne zet zich in voor de jeugd. Hij heeft onlangs zijn steun aangeboden aan een academie in Nottingham.

'Het is geweldig om te zien hoe de jongeren er helemaal voor gaan zegt Anderson in Daily Record. Darts is een geweldige sport, het heeft zoveel kwaliteiten. Sport is een goede basis voor elk kind. Er zit een psychologisch aspect aan de sport en het rekenen. De dartsport kent tal van finishes. Dit betekent dat een dartbord in feite een gigantische rekenmachine is'.

'Als ik een dartbord op school had, was rekenen waarschijnlijk mijn tweede natuur geweest vervolgt The Flying Scotsman. Op school kon ik altijd goed met mijn handen werken, veel meer kon ik niet. Technisch tekenen was mijn favoriete vak. Rekenen was ook een onderdeel van dit vak maar dat kon ik niet'.

'Tegenwoordig leren kinderen op hele jonge leeftijd heel snel rekenen en dat is belangrijk voegt Anderson toe. Ik zou graag een Schotse 'opvolger' willen hebben. Ik hoop dat ik met het winnen van het wereldkampioenschap meer Schotse spelers heb kunnen inspireren om in de toekomst wereldkampioen te worden. Misschien een paar van deze school'.

Foto: PDC

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws