Home PDC GDO avondsessie matige Van Gerwen wint en Barney ontsnapt

GDO avondsessie matige Van Gerwen wint en Barney ontsnapt

2019-03-27 PDC Premier league Ahoy woensdag Raymond van Barneveld

Het Duitse Saarbrücken is gastheer van de vierde Euro Tour van het seizoen. Het German Darts Open bracht in de avondsessie de vijfvoudig wereldkampioen die aan zijn farewell jaar bezig is. Raymond van Barneveld duelleerde met Jermaine Wattimena in de laatste wedstrijd van de avond. De Hagenaar heeft zijn oude pijlen weer uit de koffer gehaald en kwam 4-1 voor maar liet Wattimena volledig terugkomen in de wedstrijd. De elfde beslissende leg die The Machine Gun mocht beginnen bracht Van Barneveld de overwinning.

Ook de nummer één Michael van Gerwen die zijn dertigste Euro Tour vorige week won gaat op jacht naar zijn 31ste titel. De Brabander speelde een zeer matig duel tegen Van den Bergh die niet thuis gaf. Op halve kracht won MvG eenvoudig van de Belg. Max Hopp was de beste in 2018, de titel verdediger nam het op tegen John Henderson en ging ten onder met 6-3 tegen de Schot.

Alles wat u wil weten over de Euro tour is in dit artikel te lezen. 

De wedstrijden:
Dave Chisnall (90.97) 6-3 Ted Evetts (89.83)
Chizzy word direct in de opening gebroken door Evans die de break verzilverd en ook nog kansen krijgt op 0-3. Chisnall weet ook na missers op de dubbel de leg wel te behouden in 25-darts. De Engelsman uit St Hellens weet 2-2 te maken en komt via een sterke 11-darter voor het eerst op voorsprong. De 21-jarige Super Ted weet nog 3-3 te maken waarna hij geen leg meer weet te pakken en Chisnall een matige wedstrijd met winst weet te besluiten.

Jonny Clayton (92.79) 3-6 Nathan Aspinall (100.02)
De 44-jarige The Ferret kijkt al snel tegen een 1-4 achterstand aan. Clayton weet nog de zesde en achtste leg die hij begon te pakken maar krijgt geen break geforceerd tegen de UK open kampioen The Asp. Aspinall eindigt uiteindelijk net boven de 100 gemiddeld en wist met een 13-darts leg de wedstrijd te winnen met 3-6.

Rob Cross (102.44) 6-4 Chris Dobey (93.8)
De voormalig wereldkampioen weet meteen in de begin fase Dobey te breaken en uit te lopen naar 2-0. Dobey vecht zich terug in de wedstrijd en maakt met zijn hoogste finish van de wedstrijd een 90-finish 2-2. In de zevende leg krijgt Cross wederom een break geforceerd die hij weet te verzilveren voor 5-3, Hollywood maakt nog 5-4 waarna Voltage een einde maakt aan het duel met een 11-darter.

Peter Wright (101.79) 6-2 Steve Lennon (101.79)
Snakebite snoept de eerste leg die Lennon begon af, de Schot geeft zijn legs niet af en weet in de zevende leg opnieuw te breaken met een 14-darter nadat hij de eigen leg met een 11-darter wist te besluiten. Dit bleek de nekslag voor de Ierse Lennon die niet verder kwam dan twee legs tegen een stabiel spelende Wright.

Max Hopp (96.02) 3-6 John Henderson (95.55)
De regerend kampioen weet Henderson te breaken in de openingsleg. De 45-jarige Highlander slaat echter snoeihard terug met een 11-darts re-break. Hopp wist de break niet te verzilveren maar dat lukte de Schot wel. Hendo weet zelfs in leg vier met een 140-finish een tweede break te gooien. Ook deze break weet hij te verzilveren waardoor Hopp tegen een 4-1 achterstand aankijkt. De Duitser gooit een 114-finish voor 4-2 waarna beide legs uitwisselen en Henderson de wedstrijd weet te beslissen met een 160-finish.

Mensur Suljovic (93.18) 6-5 Mickey Mansell (93.38)
De Oostenrijker Suljovic weet in leg twee Mansell te breaken omdat hij de dubbel niet weet te raken, met een 78-finish weet Mansell terug te breaken en gelijk te maken waarna de wedstrijd volledig in evenwicht blijft. Qua scores en finish percentage gaat het gelijk op waardoor de elfde leg de beslissing moet brengen, The Gentle begon deze leg en in lijn van de wedstrijd won hij de elfde leg en daarmee het duel met Mansell.

Michael van Gerwen (88.7) 6-1 Dimitri Van den Bergh (78.94)
Van het duel tussen twee wereldkampioenen werd veel verwacht maar is niet gekomen. De Belg Van den Bergh gaf niet thuis en ook Van Gerwen speelde met ruim 88 gemiddeld een zeer matige wedstrijd. In de vijfde leg leek uit het Niets Van den Bergh voor een sensatie te zorgen, de Belg begon met back to back 180-scores en mocht aanleggen op een 9-darter maar gooide slechts 7 punten.. Waardoor Van Gerwen kon aanhaken en ook de vijfde leg kon pakken.

Jermaine Wattimena (93.75) 5-6 Raymond van Barneveld (94.04)
Barney heeft de oude darts weer uit de kist gehaald en wist daarmee Wattimena onder druk te zetten. De Hagenaar liep uit naar een 4-1 voorsprong, The Machine Gun wist zich terug te knokken in het duel. Met onder andere een 13-darter komt Wattimena terug naar 4-3 waarna Van Barneveld via dubbel 10 5-3 maakt. Wattimena weet 5-4 te maken waarna Barney zich dood gooit voor de wedstrijd op dubbel 18 terwijl hij dubbel vier nodig had. The Machine Gun profiteert en maakt 5-5, de man uit Westervoort mag beginnen maar weet de triple niet te vinden. Barney weet als eerste aan te leggen op de dubbel en gooit 86 uit voor de overwinning.