Home PDC GDT 1/2 finales: Jamie Lewis verrast vriend en vijand met finaleplek

GDT 1/2 finales: Jamie Lewis verrast vriend en vijand met finaleplek

Adrian Lewis, Jamie Lewis, Phil Taylor en Dave Chisnall behoren tot de laatste vier op de Gibraltar Darts Trophy. Adrian Lewis versloeg Michael van Gerwen die de favoriet was om om zijn derde European Tour op rij te pakken. Mighty Mike werd nipt verslagen. Jamie Lewis mag wel de verrassing bij de laatste vier genoemd worden. De jonge Welsmen won met 6-5 van Kevin Painter . In de eerdere rondes liet de winnaar van de Challenge Tour 5 Colin Osborne, Robert Thornton, Steve Brown en Kevin Painter achter zich. Phil Taylor had geen kind aan Steve Beaton die op een oorwassing werd getrakteerd. Dave Chisnall was met 6-4 te sterk voor Kim Huybrechts.

Jamie Lewis verslaat Adrian Lewis met 6-5 en heeft zich met deze finaleplek voor de World Matchplay 2013 geplaatst, ten koste van Michael Smith.

Adrian Lewis mag in de halve finale tegen Jamie Lewis, Phil Taylor treft Dave Chisnall. De naamgenoten Adrian en Jamie Lewis zullen het spits afbijten. Ook de halve finale partijen worden gespeeld over best of 11 legs.

Adrian Lewis 5-6 Jamie Lewis
Jamie wint de bull en mag aan de halve finale beginnen en behoudt zijn leg. In leg 2 gooit Adrian de maximale score en brengt de stand ook nog in evenwicht. Met dubbel 16 is het 2-1 voor Adrian. Jamie gooit in de vierde leg wat lage scores. Zijn tegenstander komt als eerste op een finish maar benut die niet. Jamie legt de druk met een 140 score en houdt 77 over. Ondanks zijn mindere leg kan hij er toch 2-2 van maken via dubbel 5. Adrian miste in deze leg wat dubbels voor de leg-winst. Adrian weet zijn finishes wederom niet te benutten, Jamie straft af met zijn 52 finish via dubbel 16. De Challenge Tour 5 winnaar leidt met 3-2. Adrian komt in de volgende leg op 36 te staan, Jamie nog ver weg maar legt de druk met een 180. De 2-voudig wereldkampioen kan er via dubbel 18, 3-3 van maken.

In de volgende leg gooit Jamie weer 180. Met zijn 47 finish via dubbel 16 heeft hij de voorsprong weer te pakken. Weer de maximale score voor Jamie in leg 8. Adrian faalt op zijn 32 finish, Jamie straft af en breekt met dubbel 10. De 21-jarige heeft nog 1 leg nodig voor een verrassende finaleplek. Adrian Lewis voorkomt een nederlaag met zijn 80 finish en maakt er 4-5 van. Met tops kan Adrian toch een beslissende leg forceren. Jamie begint met 140. Later in de leg gooit hij weer 140 en komt op 87 te staan. Deze wordt niet benut en laat 24 staan. Adrian kan niet profiteren, hij faalt op zijn 40 finish. Jamie maakt het af via dubbel 2 met zijn derde matchpijl.

Phil Taylor 6-2 Dave Chisnall
The Power begint aan de partij en behoudt zijn leg via dubbel 8. Met een 109 finish wordt Chisnall gebroken. Met dubbel 10 is het 3-0 voor de grootmeester. Chisnall heeft nog niets te zeggen. Taylor gooit de eerste 180 van de partij in de volgende leg, Chizzy beantwoordt met ook de maximale score. De nummer één van de wereld trekt aan het langste eind en leidt al met 4-0. Dave Chisnall heeft eindelijk zijn eerste leg te pakken. Het is 4-1 voor The Power. Chisnall kan er 2-4 van maken maar faalt drie keer op zijn 36 finish. Taylor straft af met zijn 32 finish en is dichtbij de zege. Met zijn 95 finish via de bull, 5 en tops kan Chisnall in de partij blijven. Chisnall knokt verder met een 180, Taylor beantwoordt met ook een 180. Met enkele bull,15, bull maakt de The Power een eind aan de partij.