Home PDC German Grand Prix maandagmiddag: Van Gerwen en Plaisier door

German Grand Prix maandagmiddag: Van Gerwen en Plaisier door

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2021, ALAXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 2 MICHAEL VAN GERWEN V RYAN MURRAY MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

Deze tweede paasdag staat de volgende ronde van de German Darts Grand Prix 2022 op het programma. Deze middag verschenen er drie Nederlanders aan de oche verschijnen. Van Gerwen trof een grote naam in de persoon van Rob Cross. Daarnaast was er een Nederlands onderonsje tussen verrassing Wesley Plaisier en Dirk van Duijvenbode. Vanaf 13:00 begon de middagsessie  met de wedstrijd Keane Barry tegen Martin Lukeman. In dit artikel is per wedstrijd een verslag te vinden.

Speelschema maandagmiddag:
Keane Barry – Martin Lukeman
Martin Schindler – Ryan Searle
Scott Waites – Damon Heta
Jonny Clayton – Max Hopp
Madars Razma – Keegan Brown
Michael van Gerwen – Rob Cross
Michael Smith – Luke Humphries
Wesley Plaisier – Dirk van Duijvenbode

Het verslag van de middagwedstrijden:

Keane Barry (82.06) 5-6 Martin Lukeman (87.57)
De eerste break van de wedstrijd kwam van Barry in de derde leg, hiermee kwam hij op een 2-1 voorsprong. Het kostte hem veel moeite, maar hij wist deze break ook te verzilveren en op 3-1 te komen. Maar deze voorsprong gaf de Ier ook snel weer weg. Lukeman kwam terug en uiteindelijk kwamen beide spelers op 4-4 te staan. Vanuit deze gelijke stand kwam Lukeman op 5-4 voor. Maar het werd weer 5-5 en dus kwam er een beslissende leg. Deze leg werd vrij gemakkelijk gewonnen door Lukeman, die daarmee door is naar de volgende ronde.

Martin Schindler (110.45) 6-1 Ryan Searle (97.09)
De Duitser schoot uit de startblokken tegen Searle. Het stond al erg snel 3-0 voor Schindler, die op dat moment ruim 114 gemiddeld stond te gooien. Hij ging dan ook vrolijk door met het winnen van legs. Hij maakte er 4-0 en 5-0 van en liet Searle geen enkele kans. Met nog steeds een gemiddelde van 110 en 71% op de dubbels mocht hij in de zesde leg proberen te winnen met een whitewash. Echter verkreeg Searle in deze leg een grote voorsprong en pakte hij dan ook zijn eerste leg van de wedstrijd. Maar hierna ging Schindler weer goed verder en stond hij na negen pijlen op dubbel 18. Hier had hij slechts twee pijlen voor nodig om de wedstrijd met 6-1 te beslissen.

Scott Waites (92.82) 3-6 Damon Heta (100.73)
Heta begon goed en hield zijn goede vorm in stand. Hij kwam al snel op een 4-1 voorsprong en gooide ruim boven de 100 gemiddeld. De Australiër gooide ook nog eens een 170-finish en leek zo op weg naar een overtuigende overwinning. Echter kwam Waites er ook nog tussen door een leg te winnen en tot 4-2 te komen. Hierna ging het even met de darts mee en door een 124-finish van Waites kwam hij terug tot 5-3. Maar Heta wist zijn eigen leg te houden en daarmee 6-3 te winnen. 

Jonny Clayton (96.99) 6-1 Max Hopp (88.91)
In het begin van de wedstrijd was het niveau niet hoogstaand, maar was Clayton toch oppermachtig voor Hopp. De Welshman kwam snel op een 3-0 voorsprong en benutte zijn kansen optimaal. Hierna kwam de eerste leg voor Hopp op het bord, hij gooide 108 uit. Maar deze goede finish van Hopp werd direct beantwoordt met een 160-finish van Clayton waarmee hij op 4-1 voor kwam. De leg hierna kreeg Clayton een kans op een 9-darter, helaas miste hij zijn achtste pijl waardoor hij het moest doen met een 11-darter. Hierna kreeg Hopp nog kansen op de dubbels, maar deze gingen mis. Hierdoor won Clayton zonder veel problemen met 6-1.

Madars Razma (77.86) 4-6 Keegan Brown (86.77)
Het was een matige wedstrijd tussen Razma en Brown. Het ging lang met de darts mee, totdat Brown op voorsprong kon komen door de vijfde leg te winnen: 3-2. Deze break werd door hem ook verzilverd waardoor het 4-2 voor Brown werd. Het werd nog wel even spannend, want Razma pakte nog twee legs maar uiteindelijk wist Brown met 6-4 te winnen.

Michael van Gerwen (103.68) 6-3 Rob Cross (101.87)
Van Gerwen kwam uitstekend voor de dag in zijn wedstrijd tegen Cross. Hij pakte de eerste drie legs van de wedstrijd en met deze voorsprong en zijn goede spel leek er niets aan de hand. De eerste leg die Cross op het scorebord zette was de 3-1. Van Gerwen kwam bij een stand van 5-2 op één leg van de overwinning, deze leg werd begonnen en ook gewonnen door Cross: 5-3. De daaropvolgende leg mocht Van Gerwen dus beginnen en hierin nam hij al snel een voorsprong op Cross. Hij beëindigde de wedstrijd spectaculair met een 126-finish en daarmee een 6-3 overwinning.

Michael Smith (101.90) 3-6 Luke Humphries (101.46)
Humphries begon goed door zijn eigen leg te houden en daarna te breaken. Ook deze break verzilverde hij waardoor hij op een ruime voorsprong kwam. Echter wist Smith ook twee legs te pakken: 2-3. Hierna wist Humphries Smith weer te breaken en op 2-4 te komen. Hij nam in de volgende leg direct de leiding waardoor hij op slechts één leg van de overwinning kwam. Smith wist tussendoor nog een leg te pakken, maar Humphries liet zich niet gek maken en hield zijn eigen leg en pakte daardoor de overwinning.

Wesley Plaisier (96.22) 6-5 Dirk van Duijvenbode (101.12)
De eerste leg was direct een break voor Van Duijvenbode, die 101 uit wist te gooien. De break verzilveren lukte Van Duijvenbode niet, want Plaisier breakte direct terug, zo was de stand 1-1. Maar de leg die hij niet mocht beginnen, pakte Van Duijvenbode weer, dit keer door 120 uit te gooien. Dit keer hield hij zijn eigen leg wel: 3-1. Ook Plaisier deed dit, hierdoor werd het 3-2. Daarna ging het twee legs met de darts mee, totdat Plaisier weer wist te breaken en er 4-4 van kon maken. Maar daarna was het weer aan Van Duijvenbode om terug te breaken en daarmee kwam hij zelfs erg dicht bij de overwinning. Maar Plaisier wist zijn laatste strohalm te pakken door 86 uit te gooien en er 5-5 van te maken. De laatste leg werd begonnen door Plaisier. In deze leg kwam Plaisier al snel voor op Van Duijvenbode en besliste hij de wedstrijd via dubbel 24.