Home PDC German Darts Grand Prix alleen Van Gerwen ontsnapt aan Dobey

German Darts Grand Prix alleen Van Gerwen ontsnapt aan Dobey

2022-3-25 ROTTERDAM, NETHERLANDS- MARCH 24: Michael van Gerwen competing at night 7 PDC Premier League at Ahoy on March 24, 2022 in Rotterdam, Netherlands(Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

De Interwetten German Darts Grand Prix wordt gehouden in het Duitse München. Zondagavond het tweede deel van de tweede ronde met drie Nederlanders, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Berry van Peer en één Belg Dimitri van den Bergh.

De laatste genoemde Belg mocht het spits afbijten, Van den Bergh wist zijn A-game niet te vinden tegen de Nederlandssprekende Duitser Max Hopp. In het tweede duel de Hagenaar, Van Barneveld kon geen vuist maken tegen de altijd gevaarlijke Demon Heta. Debutant Berry van Peer kreeg Michael Smith er niet onder, Bully Boy wist met 6-4 het duel met Bionic te winnen. Alleen Michael van Gerwen wist wel te ontsnappen uit de tentakels van Chris Dobey. De Nederlander overleefde twee matchdarts en wist met een 93-finish te winnen.

Iedereen kan live via internet de Euro-tour volgen via deze link, het is volledig gratis. darts-tv.com heeft de Euro-tour rechten gekocht, de Interwetten German Darts Grand Prix is het eerste toernooi wat via deze website gratis is te bekijken.

De wedstrijdverslagen:
Dimitri Van den Bergh (86.53) 3-6 Max Hopp (92.66) 
In de openingsfase blijven de eerste twee legs bij de speler die mocht beginnen. Vervolgens loopt de talentvolle Duitser Hopp weg bij de Belg. Van den Bergh komt scorend vermogen tekort en laat kansen liggen op de dubbel. Hopp komt hierdoor 1-4 voor waarna The DreamMaker met een 20 en een 17-darter twee legs terug snoept. De 25-jarige Maximiser drukt het gaspedaal voorzichtig in wat voldoende is om de Belg te verslaan. Hopp gooit een 12- en 14-darter om de derde ronde in Duitsland te bereiken.

Damon Heta (99.73) 6-4 Raymond van Barneveld (90.31) 
De 34-jarige uit down under begint ijzersterk met een 12-darts 124-finish break en weet met een 100-finish de break te verzilveren. In leg vier weet de Hagenaar optimaal te profiteren van de missers van Heta en weet de re-break te vinden voor 2-2. Het blijkt voor niets als barney geen triples vindt en The Heat weer weet te breaken. Met een sterke 12-darter verzilverde Heta de break waarmee hij 4-2 voor weet te komen. Deze break blijkt bepalend voor de winst als beide mannen legs uitwisselen maar de Nederlander geen break meer weet te forceren waardoor Damon Heta met 6-4 door is naar de laatste 16.

Gabriel Clemens (77.52) 3-6 Martin Lukeman (92.54)
De beginfase gat volledig met de darts mee, het niveau is niet super. Beide mannen spelen onder hun kunnen. Na zes gespeelde legs staat het 3-3, de 37-jarige Engelsman Smash weet in de zevende leg in 15-darts te breaken. De Brit weet met een 13-darter de break te verzilveren en gooit een 115-finish voor de overwinning.

Gerwyn Price 0-6 Keane Barry
Price heeft zich teruggetrokken door ziekte, Price heeft vermoedelijk een ontsteking aan de keelamandelen. Barry Keane is hierdoor reglementair door naar de laatste 16.

Peter Wright (91.67) 5-6 Scott Waites (93.3) 
In de vijfde leg weet de kleurrijke Wright de eerste break te forceren, de Schot gooit 95 uit voor 3-2. Wright weet de break te verzilveren waardoor het doek lijkt te vallen voor Waites. Scotty 2 Hotty komt na het uitwisselen van legs met de rug teven de muur op een 5-4 achterstand. De Grand Slam winnaar uit 2010 weet via een 71-finish de re-break te forceren en mag de beslissende leg beginnen. Wright mist de tweede triple twintig waardoor 156 voor de wedstrijd niet uit kan en de 45-jarige Waites dubbel zestien weet te raken voor de winst.

Michael van Gerwen (105.55) 6-5 Chris Dobey (98.88) 
In de vierde leg mist de Nederlander twee pijlen om zijn leg te behouden waardoor Hollywood kan breaken. Van Gerwen breakt direct terug en weet met een super leg weer op gelijke hoogte te komen. (3-3) In de achtste leg gaat het weer mis voor de Brabander, Van Gerwen mist een pijl op dubbel tien waardoor de Brit opnieuw kan breaken in de slotfase van de wedstrijd. Mighty Mike overleefd twee wedstrijdpijlen en blijft in leven, via een 11-darts leg komt Mighty Mike weer naast Dobey. De 31-jarige Hollywood begint de elfde leg maar Van Gerwen weet het gaspedaal op tijd te vinden en gooit 93 uit voor de winst.

Ryan Searle (100.2) 6-2 Danny Baggish (91.7) 
De eerste vijf legs gaan met de darts mee, Searle weet de zesde leg met een 13-darter te breaken. Heavy Metal gooit vervolgens twee 13-darters en verslaat de Amerikaanse The Gambler met een 112-finish om met 6-2 te winnne.

Michael Smith (100.9) 6-4 Berry van Peer (89) 
De Brabander van Peer debuteert tijdens de Eurotour en komt 3-1 achter tegen Smith. Van Peer recht zijn rug en weet in de zesde leg nadat Smith het niet afmaakt de re-break te forceren voor 3-3. In de volgende leg krijgt Van Peer de dubbel niet gevonden waardoor de Engelsman weer kan breaken. Na een sterke 12-darter weet Bully Boy op matchpoint te komen. Bionic weet de hoogste finish va dit duel een 115 te gooien voor 5-4 waarna Smith in 13-darts de wedstrijd in het slot gooit.