Home PDC Gerwyn Price gaat in beroep tegen recordboete van de DRA

Gerwyn Price gaat in beroep tegen recordboete van de DRA

2019 Unibet Premier League: Night Two-Thursday February 14 The SSE Hydro, Glasgow, Raymond van Barneveld v Gerwyn Price pic shows: Price in action

Gerwyn Price heeft bekend gemaakt dat hij in beroep is gegaan tegen de boete die de Darts Regulation Authority (DRA) in januari aan hem uitdeelde voor zijn gedrag tijdens de Grand Slam in november 2018. Het ging om de wedstrijden tegen Gary Anderson en Simon Whitlock en daarnaast om uitlatingen op sociale media. De totale boete bedraagt 21.500 pond.

Price gaf nu bij ”The Darts Show Podcast’’ van Sky te kennen dat hij in beroep is gegaan tegen de uitspraak:

‘Na het WK had ik een paar weken vrij. Toen kwam de boete door en wist ik nog niet goed hoe ik moest reageren. Dat kwam pas na de Masters’.

‘Ik was geschokt, niet alleen door het feit dat ik beboet ben maar ook omdat Gary geen boete gekregen heeft. Ik zal in beroep gaan, al moet ik ermee naar het hooggerechtshof. Ik ben van mening dat ik geen boete verdien, zelfs geen 1000 pond. Mijn spel is niet veranderd, en dat zal niet gebeuren ook’.

De DRA onderbouwt de boete van Price op hun website als volgt:

‘De acties van de heer Price overschrijden de grenzen als het gaat om het vieren, en hij was te agressief tijdens zijn wedstrijden. De DRA beoordeelt dit als een poging om voordeel op zijn tegenstanders te krijgen. Hierbij hield de DRA rekening met eerdere boetes in verband met uitlatingen op sociale media en gamesmanship’. Het feit dat Gary Anderson geen boete heeft gekregen, komt volgens de DRA doordat Anderson ‘uit de tent gelokt was’ door Price. Price is het hier dus niet mee eens, en zal er alles aan doen om zijn naam te zuiveren.

Bron:
The Dartshow Podcast/Sky
Darts Regulation Authority